gospodarstvo

Zahtevajo sistemski pristop na tujem

17.4.2015 | 14:30 | B. Dušič Gornik

Foto: BDG)

Foto: BDG)

Novo mesto - Zunanji minister Karl Erjavec se je danes srečal z dolenjskimi in belokranjskimi gospodarstveniki, da bi spregovorili o tem, kakšno gospodarsko diplomacijo potrebujemo. Srečanje, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, je potekalo v okviru obiska ekipe ministrov iz stranke Desus na Dolenjskem.

Po nagovoru novomeškega župana Gregorja Macedonija in ministra Erjavca je gospodarstvo v regiji, ki ima med vsemi slovenskimi regijami daleč največji vpliv na izvoz naše države, predstavil direktor zbornice Tomaž Kordiš. Regijsko gospodarstvo namreč ustvari 65 odst. vseh prihodkov na tujih trgih, od tega skoraj polovico na zahtevnih trgih držav Evropske unije.

Zahtevajo sistemski pristop na tujem

Generalni direktor Direktorata za gospodarsko diplomacijo dr. Stanislav Raščan je udeležencem pogovora predstavil aktivnosti gospodarske diplomacije, veleposlanik Franci But pa konkretno delovanje gospodarske diplomacije na veleposlaništvih v tujini. Izvedeli so še, katere državniške obiske z gospodarskimi delegacijami načrtuje Slovenija še v letošnjem letu, nato pa je stekel pogovor o tem, kaj gospodarstvo v mednarodni diplomaciji pogreša.

Kot je poudaril Kordiš, dolenjsko in belokranjsko gospodarstvo zahteva izgradnjo 3. razvojne osi, sistemski pristop nastopa na tujih trgih in učinkovito investiranje evropskih sredstev.

Več o tej temi še v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (9)

Erjavec in gosp 1
Erjavec in gosp 2
Erjavec in gosp 3
Erjavec in gosp 4
Erjavec in gosp 5
Erjavec in gosp 6
Erjavec in gosp 7
Erjavec in gosp 8
Erjavec in gosp 9

Komentarji (1)

18.4.2015 1 (1) (0)OceniKarel 
Kahel se bo še naprej zavzemal za priviligiranske pokojnine in za to, da bo slovensko gospodarstvo plačevalo najvišje davke v Evropi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava