dolenjska

V Novem mestu zbirajo rabljeno računalniško opremo

22.4.2015 | 11:30 | M. M., STA

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Prostovoljci ljubljanskega društva Duh časa s sodelovanjem Društva za razvijanje prostovoljnega dela v Novem mestu danes predstavljajo delo z računalniki. Na stojnici na Glavnem trgu hkrati zbirajo rabljeno računalniško opremo, ki jo bodo popravili in podarili socialno ogroženim posameznikom, družinam ter nepridobitnim organizacijam.

Predstavnica novomeškega Društva za razvijanje prostovoljnega dela Andreja Luštek je povedala, da društvo Duh časa projekt Računalniki za socialno ogrožene izvaja s pomočjo partnerjev in donacije norveškega finančnega mehanizma.

Novomeški in ljubljanski prostovoljci bodo na novomeški stojnici danes do 12. ure. Tam bodo pripravili tudi delavnico z računalniškim strojnim in programskim usposabljanjem, vnovič usposobljene računalnike pa bodo podarili novim lastnikom. Vse, ki imajo staro rabljeno računalniško opremo in je več ne potrebujejo, tudi vabijo, da jo prinesejo na Glavni trg.

Tiste, ki tovrstno opremo potrebujejo in si je ne morejo privoščiti, pa obveščajo, naj se s pomočjo elektronske pošte oglasijo na spletnem naslovu novomeških prostovoljcev in se dogovorijo za prevzem rabljene ter ponovno usposobljene opreme.

Luštkova je še povedala, da nameravajo po zgledu omenjenega ljubljanskega društva tudi v Novem mestu urediti prostor za zbiranje in posredovanje rabljene računalniške opreme.

Prireditev so pripravili v okviru Dneva Zemlje. Zato je zgornja polovica Glavnega trga od jutra zaprta za promet, saj se predstavljajo številne šole in vrtci, o čemer bomo danes še podrobneje poročali nekoliko kasneje...

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.4.2015Ocenihmm ...  
Torej, tisti, ki nimajo računalniške opreme, naj pošljejo mail ? Seveda, da se ga tudi drugače, tablice, tapametnega. Samo čudno bi blo, da tak ne bi imel PCja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava