novice

Star visokošolski študij lahko dokončate do 30. septembra 2016

28.4.2015 | 18:40 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

Ljubljana - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ob številnih vprašanjih glede možnosti podaljšanja roka za dokončanja starih visokošolskih študijskih programov sporočilo, da bo izobraževanje po teh programih mogoče zaključiti najkasneje do 30. septembra 2016. Postopke urejajo visokošolski zavodi, kjer lahko študenti dobijo dodatne informacije.

Z izvajanjem bolonjskih študijskih programov se namreč nekdanji predbolonjski študijski programi ne izvajajo več, zaključiti jih bo mogoče le še do izteka študijskega leta 2015/16, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Novela zakona o visokem šolstvu iz leta 2004, ki je uvedla novo bolonjsko strukturo za pridobitev visokošolske izobrazbe s tremi stopnjami, je v 48. členu določila rok, da študenti prejšnjih študijskih programov, uvedenih z zakonom o visokem šolstvu leta 1994, lahko končajo izobraževanje najdlje do izteka študijskega leta 2015/16 - to je do 30. septembra 2016. Po tem datumu dokončanje teh študijskih programov ne bo več mogoče in zakon ne predvideva nobenih izjem.

Postopke in pravila dokončanja študija podrobneje urejajo visokošolski zavodi. Posamezniki, ki nameravajo končati stare dodiplomske ali podiplomske študijske programe, naj se glede postopkov pravočasno pozanimajo na visokošolskem zavodu, kjer so študirali, so še sporočili z ministrstva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava