mladi dopisnik

Na ogledu gledališke predstave Bobek in barčica

30.4.2015 | 13:10 | Emina mamica, Petra Bavdek

Na ogledu gledališke predstave Bobek in barčica

Žužemberk - Pretekli teden nas je ob prihodu v vrtec, na eni izmed oglasnih desk, pričakalo prav posebno vabilo. Vabilo na gledališko predstavo delavk enote Stare šole, Bobek in barčica.

Z veseljem smo se v četrtek, 23. aprila, odpravili v prizidek telovadnice na ogled predstave. Ob vhodu nas je pozdravila barvita barčica z ročno izdelanimi Bobki in razstava otroških izdelkov. Tribuna se je hitro polnila in na koncu si že kar težko našel prazen prostorček. Vse navzoče nas je prav lepo pozdravila ravnateljica Mira Kovač ter napovedala začetek predstave.

Predstava je bila več kot odlična. Z bogato sceno nas je Bobek popeljal na izlet z barčico. Med potjo so se mu pridružile različne živali. Vsaka žival je imela posebno sposobnost, s katero je Bobku pomagala pri plovbi. Živali in Bobek so bili prijatelji. Na koncu se jim je pridružil medved, ki je s svojo nerodnostjo naredil nesrečo. Kljub žalosti in neuspehu so Bobek in živali stopili skupaj in s skupnimi močmi ponovno naredili večjo, boljšo barčico. Veseli, da imajo en drugega in barčico, so zapeli veselo pesem in zajadrali po jezeru.

Predstavi je piko na i dodal pevski zborček Cici, pod vodstvom Klavdije Longar in s klavirsko spremljavo Katje Avsenik. Predstavo so spremljali z ubranim in veselim petjem. Na koncu se je vodstvo šole ter vrtca delavkam zahvalilo s pozornostjo, občinstvo pa je predstavo nagradilo z bučnim aplavzom.

In ko ob zaključku dneva premlevaš vtise, se ponovno zaveš, da edino kar šteje, so ljudje in odnosi med njimi. Kot pravi Anna Frank: »Nekje globoko v sebi so vsi ljudje dobri.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava