dolenjska

Minister Počivalšek na obisku v dolenjski prestolnici

8.5.2015 | 12:25 | M. Ž.

Minister Zdravko Počivalšek v Novem mestu

Minister Zdravko Počivalšek v Novem mestu

Novo mesto - V Novem mestu je danes na obisku minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s sodelavci. Dopoldne se je srečal z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem in direktorjem Razvojnega centra Francijem Bratkovičem ter gospodarstveniki s tega območja, nato pa naj bi obiskal še Revoz in Krko.

Po srečanju na novomeškem Rotovžu je minister povedal, da je vesel, da je danes na obisku v regiji, ki je izvozno najbolj uspešna v Sloveniji. Kot je dejal, so se med drugim pogovarjali, kako zapolniti prostor med dvema velikima podjetjema na področju malih in srednje velikih podjetij, seznanil pa jih je tudi, da znotraj glavnih treh prizadevanj na gospodarskem ministrstvu – to so zmanjšanje administrativnih ovir, povečanje konkurenčnosti in zmanjšanja stroškov dela ter bolj prožna delovno pravna zakonodaja - trenutno veliko pozornosti posvečajo projektu nagrajevanja uspešnosti delavcev iz dobička. Dogajanje okoli največjega dolenjskega projekta Cerod II ni komentiral, povedal pa je, da so se dotaknili tudi treh infrastrukturnih problemov na tem koncu Slovenije, katerih rešitve so nujne, da postane ta regija še bolj konkurenčna, in sicer tretje razvojne osi, elektro oskrbe predvsem belokranjskega območja in hidravličnih izboljšavah vodovodnega sistema.

Novomeški župan Macedoni je ob tem dejal, da je ministru Počivalšku povedal, da vsi ti pozitivni gospodarski kazalci, ki smo jih danes deležni, niso samoumevni in da je potrebno temu območju zagotoviti primerno infrastrukturo, ter opozoril na določene pomanjkljivosti, ki jih vidijo v načrtovani bodoči koheziji na področju razvoja, raziskav in tehnične pomoči. »Menimo, da bo morala država bolj decentralizirati izvajanje kohezijskih ukrepov. Minister je bil temu naklonjen in je obljubil podporo,« je izpostavil.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava