kronika

Pretep na avtobusni postaji, prijeli mladoletna storilca

11.5.2015 | 12:30 | M. M.

Novomeška avtobusna postaja. (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Novomeška avtobusna postaja. (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Minuli petek okoli 12.30 so policiste poklicali na pomoč zaradi pretepa na avtobusni postaji v Novem mestu. »Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je najprej prišlo do prepira med tremi mladoletniki,« danes pojasnjuje predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Mladoletnika, stara 15 in 16 let, sta pretepla in poškodovala 15-letnika in pobegnila s kraja. Lažje poškodovanega mladoletnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so že v nekaj minutah na železniški postaji izsledili in prijeli osumljenca in ju odpeljali na policijsko postajo.

»Po zaključenem postopku so osumljenca predali staršem in jih obvestili o ugotovitvah oziroma okoliščinah kaznivega dejanja. Mladoletnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe,« je še dodala Drenikova.

Šest pijanih "čez mejo"

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v noči na soboto na območju Posavja in Novega mesta preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Šest kršiteljev je imelo v litru izdihanega zraka med 0,35 in 0,85 miligrama alkohola. Voznikom, ki so vozili pod vplivom alkohola, so izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Vzeli gorivo

Na delovišču v Gribljah so v noči na petek neznanci vlomili v rezervoar delovnega stroja in iztočili okoli 200 litrov goriva.

Odpeljali megana

V isti noči so nepridipravi s parkirnega prostora stanovanjskega bloka na Seidlovi cesti v Novem mestu ukradli avtomobil Renault megane,1.5 dci, črne barve, letnik 2013, registrskih številk MBLK-219.

Eden zamotil, drugi okradel

Na dvorišče stanovanjske hiše v Čatežu pri Trebnjem so se v petek dopoldan pripeljali neznanci. Eden je s pogovorom o nakupu avtomobila zamotil oškodovanko, drugi pa je izkoristil njeno nepazljivost, vstopil v hišo, pregledal prostore in odnesel 450 evrov. Oškodovanka je šele po odhodu neznancev ugotovila, da je žrtev kaznivega dejanja.

Škode za štiri tisočake

Metliške policiste je oškodovanka prav tako v petek obvestila, da so ji najverjetneje v zadnjih štirih dneh neznanci iz prodajalne nakita ukradli zlat nakit v vrednosti 4000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Ukradli visokotlačni čistilec

Z dvorišča stanovanjske hiše v Novem mestu pa so neznanci odpeljali visokotlačni čistilec in okoli 1700 litrov goriva. Lastnika so oškodovali za 2200 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava