kronika

Zaradi konoplje sodnik obema odredil hišni pripor

15.5.2015 | 10:15 | M. M.

Foto: PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v sredo popoldan pri Straži ustavili 20-letnega voznika avtomobila iz Ljubljane. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog so vozniku in 20-letnemu potniku odvzeli prostost in ju pridržali, danes poročajo s PU Novo mesto. Zasegli so tudi avtomobil.

Organi pregona so pridobili odredbo pristojnega sodišča, preiskali vozilo in opravili še hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljencev v okolici Straže.

V avtomobilu so našli in zasegli 18 rastlin prepovedane konoplje, pripomočke za gojenje in posušene rastlinske delce. Med hišno preiskavo pa so našli in zasegli še okoli 1000 gramov posušenih rastlinskih delcev, opremo za gojenje prepovedane konoplje in pripomočke za uživanje prepovedane droge.

Včeraj so osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je za oba osumljenca odredil hišni pripor.

‹ nazaj

Galerija (4)

kon-11
kon-12
kon-13
kon-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava