kronika

Otrok pritekel pred avto, voznik trčenja ni mogel preprečiti

20.5.2015 | 10:25 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Včeraj okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Policisti so ugotovili, da je 29-letni voznik avtomobila vozil po Trdinovi cesti. Ko je pripeljal v bližino stanovanjske hiše, je pred vozilo nenadoma pritekel otrok. 29-letnik kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti.

Lažje poškodovanega otroka so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti okoliščine še preiskujejo. Zaradi opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva nad otrokom, ko je ta udeležen v cestnem prometu, bodo izdali plačilni nalog staršem otroka. Obdolžilni predlog zaradi kršitve javnega reda in miru bodo podali tudi zoper mladoletnega kršitelja, ki je po trčenju udaril 29-letnega voznika, danes poročajo s PU Novo mesto.

Ostal brez avta

Novomeški policisti so bili sinoči nekaj po 21. uri obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi z veliko hitrostjo vozil po Belokranjski cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so v Novem mestu kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da 23-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil Fiat bravo, za katerega nima urejenega obveznega zavarovanja, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so policisti zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Odnesli 200 kg odpadnih kovin

V okolici Trebnjega je v zadnjih dneh nekdo iz garaže stanovanjske hiše ukradel okoli 200 kilogramov odpadnih barvnih kovin. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Vzeli kosilnici

V Gotni vasi pri Novem mestu so neznanci v preteklem tednu izpod kozolca odnesli dve kosilnici. Lastnika so oškodovali za 900 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

20.5.2015 3 (3) (0)Ocenixxx 
Gospod Šentjernejski župan, naredite obvoznico okoli elitne četrti, Ker to nikamor ne pelje človeka, ki ni nič kriv potem še napadejo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava