dolenjska

Župan sprejel Jona Judeža, "zlatega fanta iz Šmihela"

20.5.2015 | 21:10 | M. M.

Jon Judež (Foto: I. N., arhiv DL)

Jon Judež (Foto: I. N., arhiv DL)

Jona je danes sprejel tudi novomeški župan Gregor Macedoni. (Foto: MO Novo mesto)

Jona je danes sprejel tudi novomeški župan Gregor Macedoni. (Foto: MO Novo mesto)

Novo mesto - Danes popoldne je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sprejel Jona Judeža, devetošolca z OŠ Šmihel, ki v zadnjih letih dosega izjemne rezultate na področju znanja. Župan in Jon sta skupaj z mamo Martino poklepetala o njegovih številnih dosežkih in prihodnjih načrtih.

Jon Judež, učenec 9. razreda OŠ Šmihel, je bil lansko šolsko leto kot osmošolec izredno uspešen na državnih tekmovanjih iz znanja, saj je osvojil kar 7 zlatih priznanj: Cankarjevo, Vegovo, Preglovo iz kemije, Stefanovo iz fizike in tudi 1. nagrado iz fizike, logike, Vesele šole in Proteusovo iz biologije, kar je največ v 150-letni zgodovini šole.

V letošnjem šolskem letu pa je Jon osvojil kar 8 zlatih priznanj na državnih tekmovanjih v znanju: fizika, matematika, razvedrilna matematika, geografija, zgodovina, Vesela šola, biologija in kemija in posegel po najvišjih mestih v državi (fizika 3. nagrada, geografija 5. mesto, biologija 7. mesto, matematika zlato Vegovo priznanje že tretje leto zapored, Vesela šola 3. mesto). V zadnjih dveh letih je Jon Judež torej osvojil 15 zlatih priznanj v znanju, skupno v zadnjih treh letih 17. S temi dosežki je najuspešnejši učenec v dosežkih na tekmovanjih iz znanja na Dolenjskem.

Jon je dejaven tudi na drugih področjih: je plesalec standardnih in latinsko-ameriških plesov, ministrira, v podaljšanem bivanju pa se redno ukvarja z mlajšimi učenci, katerim deli svoje znanje. Jon je najstnik z veliko delovno vnemo, močno zagnanostjo in izredno raziskovalnega duha, so sporočili iz občine.

O Jonu je naša novinarka Irena Novak v članku "Jon Judež, zlati fant iz Šmihela" maja lani v Dolenjskem listu med drugim zapisala: "Če bi najboljše učence vpisovali v zlato knjigo, kot so jih nekoč, bi na OŠ Šmihel ta čast pripadla Jonu Judežu, ki v tem šolskem letu obiskuje osmi razred. Letos je na tekmovanjih v znanju nanizal uspehe, kot jih ni še nihče izmed učencev te šole pred njim. (...) Veselje je pogledati tudi njegovo redovalnico, saj je v njej 37 odličnih ocen in 2 prav dobri. Učenec, ki bi ga bil vesel vsak učitelj!"

‹ nazaj

Komentarji (3)

21.5.2015—   (1) (1)Ocenianonymous 
Bogami, kapo dol pred takim fantom. Čestitke njemu in tudi staršem!
21.5.2015OceniKristjan 
Bravo, iskrene cestitke!
22.5.2015OceniPozor 
Dajte poba umaknit čim dlje od politikov. Ne ga pokvarit, dokler ima še veselje do dela :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava