dolenjska

Najmanj 20 tisoč treznih plesalcev na maturantski četvorki

21.5.2015 | 16:40 | M. M.

Tako so lani zaplesali pred novomeškim rotovžem. (Foto: J. A., arhiv DL)

Tako so lani zaplesali pred novomeškim rotovžem. (Foto: J. A., arhiv DL)

Novo mesto - Jutri bo vnovič slovenski dan plesa. Moto letošnje najbolj množične prireditve Maturantska četvorka, ki bo jutri točno ob 12. uri potekala v več kot 40 krajih šestih evropskih držav, je jasen in odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam, so sporočili organizatorji.

Glavni koordinator plesanja ulične četvorke, ki poteka v okviru projekta EQDF (European Quadrille Dance Festival), Rudi Kocbek želi, da bi maturantom ta dogodek ostal v lepem spominu: »Želimo, da maturantje druženja in plesnega dogodka ne bi izkoristili za opijanje. Zato smo veseli aktivne podpore dogodka Ministrstva za zdravje, policije, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, inšpekcijskih služb, nevladnih organizacij in lokalne skupnosti. V vseh mestih, kjer bo potekala prireditev pod okriljem Plesne zveze Slovenije, so se lokalni soorganizatorji obvezali, da bo dogodek izpeljan dostojno in v ponos vsem. Vsi plesoči bodo prejeli tudi zapestke »Plešem 0,0 2015«

Plesoče bo po radijskem signalu Radia Slovenija International tako v Sloveniji kot v tujini (satelitski signal), pozdravil v maternem jeziku priznani voditelj.

Organizatorji pričakujejo letos najmanj 20 tisoč plesalcev. Najbolj množična udeležba v Sloveniji bo v Mariboru, kjer jih bo plesalo več kot 2000. Plesali bodo med drugim tudi v Novem mestu (zopet na dveh prizoriščih, in sicer na Glavnem in na Novem trgu), Črnomlju, Sevnici, v Kočevju in Šentjerneju.

‹ nazaj

Komentarji (3)

22.5.2015 2 (2) (0)Ocenianita 
A so spet skregani da ne morejo plesati samo na enem mestu?
23.5.2015Ocenitovarišica Uharica 
Najmanj 20 tisoč "treznih" plesalcev .........
23.5.2015OceniJaz pa 
Če imaš na izbiro samo 20.000 "treznih" ali pa 20.000 "treznih" plesalcev, definitivno glasujem za slednje. Je bolj zdravo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava