dolenjska

V Krki tudi letos podelili Krkina priznanja

30.5.2015 | 13:30 | M. K.

Foto: Krka d.d.

Foto: Krka d.d.

Otočec - V Krki so sodelavcem, ki praznujejo delovne jubileje, ter izbranim naj sodelavcem, naj vodjem in tistim, ki so v minulem letu predlagali najboljše koristne predloge in izboljšave, na včerajšnji slovesni prireditvi na otoku pri gradu Otočec s plaketami izrazili priznanje za njihovo delo. Iz novomeškega farmacevta ob tem sporočajo: ''V Krki se zavedamo, da so srce podjetja ljudje in da je naša uspešnost je predvsem posledica energije in zavzetosti, ki smo ju pripravljeni vložiti vsi sodelavci, ter naše sposobnosti, da ju usmerimo v skupne cilje. Čeprav krkaši govorimo različne jezike in v različnih državah opravljamo različne naloge, nas združujejo skupno poslanstvo in vrednote ...''

Jubileji

Letos svoj delovni jubilej v skupini Krka praznuje 554 sodelavk in sodelavcev. Od tega jih v skupini Krka 213 dela 10 let, 120 jih je v podjetju zaposlenih 20 let, 137 jih je v Krki že 30 let, 67 jih dela že 35 let, 17 pa jih je Krki zvestih že 40 let. Plakete za jubilejno zavezanost Krki so prejeli tudi sodelavci iz Hrvaške, Češke, Madžarske Romunije, Poljske, Ruske federacije, Ukrajine, Nemčije, Slovaške, Bolgarije, Srbije, Makedonije, Litve, Moldavije, Belorusije, Bosne in Hercegovine ter Uzbekistana.

Najuspešnejši sodelavci in vodje

Letos je bilo na nivoju organizacijskih enot izbranih 51 naj sodelavcev in 18 naj vodij, na ravni skupine Krka pa 10 naj sodelavcev in 5 naj vodij.

V izbor za naj sodelavce in naj vodje so bili vključeni tudi marketinški nagrajenci za leto 2010, in sicer 5 najboljših strokovnih sodelavcev in 36 odličnih strokovnih sodelavcev ter 2 najboljša marketinška vodja, 3 najboljši produktni vodje, 1 najboljši lokalni trener, 4 najboljši vodje terena in 3 najboljši vodje področja.

Priznanja za naj vodje, naj sodelavce in odlične strokovne sodelavce so prejeli tudi sodelavci iz Krkinih podjetij in predstavništev v tujini.

Koristni predlogi in izboljšave

Podelili so tudi tudi nagrade za inventivno dejavnost. Zaposleni s svojimi predlogi pomembno prispevajo tudi k zmanjšanju stroškov in izboljšanju delovnih procesov, sporočajo iz Krke. Zato poleg nagrad, ki jih prejmejo predlagatelji za vsak inovativni predlog, in nagrad za izboljšave, ki temeljijo na izračunanem in ocenjenem prihranku, uvajajo tudi druge oblike spodbud. Izbrani predlagatelji dobijo na Dnevu Krkinih priznanj posebna priznanja, predlagatelje nagradijo s praktičnimi nagradami, enkrat na leto organizirajo srečanje vseh predlagateljev, ob novem letu pa se predsednik uprave vsem predlagateljem v pismu zahvali za njihov prispevek in jim podari praktično darilo.

Tako so tudi letos na Krkinih priznanjih podelili posebne nagrade, in sicer: nagrado za izboljšave z najvišjo gospodarsko koristnostjo, nagrado za najboljši koristni predlog, nagrado predlagatelju, ki je podal največ predlogov in nagrado enoti, ki je dala največje število predlogov in izboljšav glede na število zaposlenih. Konec leta pa zdaj že tradicionalno na srečanju vseh predlagateljev podelijo nagrado tudi vodji organizacijske enote, v kateri je bilo podanih največ koristnih predlogov in izboljšav, so ob včerajšnji slovesnosti na Otočcu še sporočili iz Krke.

‹ nazaj

Galerija (4)

krka (1)
krka (2)
krka (3)
krka

Komentarji (2)

30.5.2015–1 (0) (1)Oceniprdonja 
Joj kako ste lepi, joj kako ste pametni, joj kako ste oh in sploh ......%%!!!???..(|)...***
30.5.2015—   (1) (1)OceniJan 
Če bi foušija gorela, a?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava