dolenjska

V Šentrupertu novi nadzorni odbor

18.6.2015 | 11:35 | J. S.

Šentrupertski občiški svet je včeraj imenoval novi nadzorni odbor. (Foto: J. S.)

Šentrupertski občiški svet je včeraj imenoval novi nadzorni odbor. (Foto: J. S.)

V Šentrupertu novi nadzorni odbor

Šentrupert - Šentrupertski občinski svetniki in svetnice so se na včerajšnji 6. redni seji najprej seznanili z odstopoma še dveh članic nadzornega odbora občine, nato pa imenovali novega. Spomnimo: že konec aprila so se med drugim seznanili z odstopom članice tega nadzornega organa Petre Florjančič, maja pa sta odstopili še Nataša Ziherl (predsednica) in Breda Vojnovič (članica). V novi nadzorni odbor so tako včeraj imenovali predsednico Martino Ruperčič ter članici Natašo Sokač in Martino Knific.

Na včerajšnji seji je tukajšnji občinski svet podal tudi soglasje k sistematizaciji delovnih mest in oblikovanje novega oddelka šentrupertskega vrtca Čebelica, s čimer so omogočili, da bodo lahko v prihodnjem šolskem letu sprejeli vse otroke, ki bodo izpolnjevali starostne pogoje. Tukajšnji vrtec bo tako v jeseni obiskovalo 93 otrok.

Svetniki in svetnice so včeraj med drugim še odločili, da bodo občani storitev pomoč družini na domu, ki jo tudi na območju občine Šentrupert izvaja dom starejših občanov Trebnje, uporabljali vse leto. Po novem jim bo namreč omenjena storitev na voljo tudi ob nedeljah in praznikih. Cena efektivne ure uporabe storitve pomoči na domu med tednom je 15,72 evra, ob nedeljah in praznikih pa 17,39 evra. Občina Šentrupert sofinancira 60 odstotkov cene, kar pomeni, da uporabnik med tednom za uro pomoči plača 6,29 evra, za nedelje in praznike pa 6,96 evra.

Zvočni zapisi

Dani Grandovec o pomoči na domu v Občini Šentrupert

‹ nazaj

Galerija (6)

seja sentrupert 001
seja sentrupert 002
seja sentrupert 003
seja sentrupert 004
seja sentrupert 005
seja sentrupert 006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava