dolenjska

Parkirišče ob Kandijski cesti od jutri plačljivo

30.6.2015 | 11:15 | M. M.

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Novo mesto - Na makadamskem parkirišču ob Kandijski cesti so pred dnevi delavci postavljali parkomat. Kot so sporočili z Mestne občine Novo mesto bo zastonjskega parkiranja že z jutrišnjim dnem konec.

Občina je omenjene nepremičnine, parcele ob nekdanjem hotelu Kandija, vzela v najem s 15. junijem letos, »in sicer z namenom zagotovitve dodatnih parkirnih mest za ožje središče Novega mesta, za potrebe izvajanja javnega parkiranja.« Parkirišča po novem upravlja novomeška Komunala.

»Območje parkiranja ureja Odredba o izvedbenih aktih k Odloku o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto (Dolenjski uradni list, št.2, z dne 27. 3. 2015), kjer je opredeljeno, da parkirišče ob Kandijski cesti spada v 2. tarifni razred. V območju drugega tarifnega razreda je cena za parkiranje: 0,50 evra za vsako začeto uro, parkirnina se plačuje ob delavnikih v času od 7. do 17. ure in ob sobotah od 7. do 13. ure.,« so zapisali v odgovoru.

Parkirnino bodo začeli zaračunavati jutri. Enako bo veljalo za parkirišče oz. manjšo parkirno hišo, ki se nahaja ob stadionu Portoval.

Kot smo poročali, večmesečne zapore prometa na Glavnem trgu do nadaljnjega oz. letos zagotovo še ne bo. Bo pa zgornji del trga večkrat zaprt za vozila od Mladinske knjige do vodnjaka, in sicer večinoma ob koncih tedna.

‹ nazaj

Komentarji (21)

30.6.2015 3 (4) (1)Ocenikilikon 
gospod župan je obljubil zaporo glavnega trga, pa kot kaze nic nebo, obljubil je brv v irči vasi, če se ne motim v roku 2 let, parkirni hiša pri zdravstvenem domu je pravtako bila obljubljena,. prvo leto je že skoraj mimo, pa nič dobrega še ne kaže, le nekaj novih parkirnin, dražja parkirnina ponekod in nekaj novih zaposlenih na občini če se ne motim...
30.6.2015–1 (0) (1)Ocenipodgurka 
Klikon, prav nič se ne motiš. Obljube so eno, dejanja pa drugo. Je pa res, da je korito ostalo - vse drugo pa je tako kot je?
30.6.2015 1 (1) (0)Ocenicicamica 
Na podlagi česa pa opravljajo to storitev? Imajo morda gradbeno, uporabno dovoljenje?
30.6.2015 1 (1) (0)Ocenivprašaj 
to je vse v redu ... pa se v primeru kake poškodbe ki bi se zgodila na parkirišču, lahko uveljavljale pravice ki se ponavadi lahko uveljavljajo na označenih parkiriščih? mene tisti makadam bolj spomibnja na divje nezavarovano parkirišče. Glede na to da se bo pobirala parkirnina bi bilo dobr pomislit tudi kako je s tem. Ne morte samo jemat ne da bi kaj ......
1.7.2015–2 (1) (3)OceniPrišlek 
Pro.leti Dolenčki, pa dejte nehat že enkrat. Ne bit tolk zarukani. Sm kritizirate stalno. Pejte mal v tujino. Ko da se tam vse sveti. Sram naj vas bo. Ne zaslužite si boljšega, dokler boste le udrihal po drugih. Pa vse bi zastonj radi. Ne morem verjet, kam sem prišel.
1.7.2015 8 (8) (0)OceniTakole 
Prišlek, naj tvoja iztočnica velja tudi zate. Če si tako nesrečen v tej "vukojebini", ja zakaj hudiča pa ne greš tja, kjer se vse sveti? Sicer pa se s komentatorji stroinjam. Občina lahko zaračunava PARKIRIŠČA. Nekaj zemlje, od oka posute s kupi peska, ki jih dež premika sem in tja, pa sredi mesta, pač ni PARKIRIŠČE. Je samo neurejena površina, na kateri avtomobili parkirajo. Če nič ne vložiš, je nemoralno ta nič zaračunavati. Ko pa bodo uredili PARKIRIŠČE, potem pa naj delajo, kar pač takemu prostoru pripada.
2.7.2015OceniJovan 
Opažam da je to parkirišče po novem polno zasedeno. hi hi hi. Me pa res zanima kam zdaj hodijo podgurci parkirat?
2.7.2015–2 (0) (2)OceniJan 
Dragi Takole. Ko se že delaš pametnega in svetovljana. A veš da recimo tudi v Ljubljani obstaja polno parkirišč, kjer pobirajo parkirnino in so peščena? Če želiš parkirati na zasebnem boš plačal, kaj ti ni jasno? Parkirišča naj bodo povsod plačljiva, to je edino pravilno.
2.7.2015 1 (1) (0)Ocenialen 
Mene pa zanima koliko plačajo zaposleni za parkernino pred upravno enoto in za občino?
2.7.2015Ocenicicamica 
Scan uporabnega dovoljenje odžene vse dvome stran :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava