novice

Danes še vroče, a ob koncu dneva prihaja osvežitev

8.7.2015 | 09:00 | STA, M. M.

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Ljubljana - Vrtoglave temperature bodo vztrajale še danes, zato je Agencija za okolje za osrednjo in vzhodno Slovenijo razglasila rdečo stopnjo ogroženosti. Do popoldneva bo še posebej po nižinah vladala zelo velika toplotna obremenitev. A ob koncu dneva prihaja osvežitev, saj se bodo po državi razširile nevihte, ki pa bi lahko prinesle druge nevšečnosti.

Večino dneva bo sicer še sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, v jugovzhodni Sloveniji še okoli 35 stopinj Celzija.

A popoldne se bodo začele na severu države pojavljati plohe in nevihte, ki bodo zvečer zajele vso državo. Možni bodo močnejši nalivi in sunki vetra, ki pa bi lahko povzročali nevšečnosti in materialno škodo.

S tem se bo končal trenutni vročinski val, ki nam je prinesel najbolj vroče dni v letošnjem letu doslej. V ponedeljek so po podatkih Arsa najvišjo temperaturo izmerili v Ljubljani, 36,1 stopinje Celzija. Precej se je segrelo tudi morje, ki je imelo še sinoči na merilnem mestu kapitanije v Kopru 29,3 stopinje Celzija.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava