mladi dopisnik

Zaključek tekmovanja za čiste in zdrave zobe

16.7.2015 | 12:40 | ZD Krško, zobozdravstvena vzgoja: 
Damjana Grubar, Klavdija Božič

 Zmagovalni 2. razred OŠ Koprivnica.

 Zmagovalni 2. razred OŠ Koprivnica.

Krško - Minilo je še eno šolsko leto, v katerem smo v zobozdravstveni vzgojni dejavnosti Zdravstvenega doma Krško spodbujali in vzgajali otroke, da bodo tako danes kot jutri znali poskrbeti za svoje ustno zdravje, saj so usta vstopno mesto v naš organizem, ki opravlja številne funkcije, oblikuje zunanjo podobo posameznika in pomembno vpliva na otrokov psihični in fizični razvoj.

Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani med slovenskimi šolarji je odlična promocija ustnega zdravja. V občini Krško in Kostanjevica na Krki poteka na vseh osnovnih šolah od drugega do petega razreda ter pri vseh učencih šole s prilagojenim programom. Tekmovanje pomeni preverjanje učinkovitosti ustne higiene, vzbujanje interesa, motivacijo in spodbudo za delo naprej. Otroci se radi primerjajo med seboj, da dobijo orientacijo za svoj razvoj. Ob dosežkih je neprecenljivo njihovo veselje, navdušenje, navijanje, občutek zmagoslavja in ponosa.

Ob koncu šolskega leta zberemo podatke, razglasimo najboljši razred v občini in zmagovalne razrede posameznih šol. Pohvale so deležni tudi posamezniki, ki so redno skrbeli za svoje zobe in zdravje, čeprav niso v zmagovalnem razredu. Potrebno je povedati, da so v to tekmovanje posredno vključeni tudi starši, saj so starši otroku največji vzor, otrok pa ogledalo staršev.

Zahvaljujemo se učiteljem za sodelovanje, saj brez njihove pomoči in podpore akcije ne bi mogli izpeljati.

Najboljši uspeh v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki je dosegel 2. a razred OŠ Koprivnica, z učiteljicama Metko Bogolin in Antonijo Kozole. Vsi, ki so vsa štiri leta tekmovanja vedno imeli vzorno ustno higieno so dobili še posebna priznanja.

V fotogaleriji so fotografije učencev po šolah, ki so jim bila podeljena ta priznanja. Zaradi pomembnosti in koristnosti tekmovanja v objavo pošiljava tudi rezultate tekmovanja. Meniva, da bi bilo to za otroke zelo vzpodbudno.

‹ nazaj

Galerija (9)

OŠ Brestanica: Tim Breznikar
OŠ J. Dalmatina Krško: Zala Dular, Peter Pečnik
OŠ . J Gorjupa Kostanjevica na Krki: Ana Dvojmoč, Tiven Jerele
OŠ Koprivnica: Ula Bohorč
OŠ Leskovec pri Krškem: 5. b Laura Cizerle
OŠ Leskovec pri Krškem: Urška Bračun, Teja Kranjčevič, Žanamari Kužnik, Živa Letnar, Špela Tomažin
OŠ Raka: Kaja Rabzelj
OŠ VIX. divizije Senovo: Lana Ferenčak
OŠ Koprivnica: zmagovalni 2. razred

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava