ostali športi

Mladinci do brona na evropskem prvenstvu

17.7.2015 | 09:00 | STA, B. B.

Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Darko Jorgić

Darko Jorgić

Novo mesto - Ekipni del 58. mladinskega evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Bratislavi je postregel z zgodovinsko predstavo slovenske mladinske ekipe, ki je upravičila napovedi o medalji in se po petih zmagah v štirih dneh okitila z bronastim odličjem. Pomemben del ekipe je bil tudi član NTK Krka Darko Jorgić.

Prvi dan prvenstva se je zalomilo prav Jorgiću, sicer našemu prvemu igralcu, ki je po zmagi reprezentance proti Ukrajini s 3:0 v večerni tekmi proti Rusiji zabeležil dva poraza, a sta vskočila Deni Kožul z dvema in Tom Šfiligoj z eno točko ter Sloveniji prinesla zmago nad četrtimi nosilci turnirja. Ko so v soboto padli še Avstrijci, je bilo jasno, da bo slovenska reprezentanca predtekmovalno skupino zaključila na prvem mestu in prevzela vlogo četrtih nosilcev v glavnem žrebu ter se s tem pred polfinalom izognila eni od favoriziranih reprezentanc.

V osmini finala so s 3:0 gladko padli domačini Slovaki, zato pa je bilo toliko bolj vroče v ponedeljkovem četrtfinalu, kjer so bili Čehi vsega dve točki oddaljeni od zmage, a je prerojeni Jorgić v četrti tekmi ugnal Tomasa Polanskega, Kožul pa je v peti tekmi premagal češkega obrambnega igralca in Slovenijo z rezultatom 3:2 popeljal v polfinale.

Večerni spopad s Švedi je navdušil zbrano množico v dvorani in le nekaj športne sreče je slovenskim fantom zmanjkalo, da bi poročali o njihovi uvrstitvi v finale. Pri rezultatu 1:1 je najprej Šfiligoj z 8:11 izgubil peti niz proti Malteju Moreghardu, v četrti tekmi pa je nato Jorgić odigral odlično in imel proti prvemu mladincu Evrope Antonu Kallbergu v tretjem nizu na voljo dve zaključni žogici. Šved je s pomočjo mreže dobil tretji niz v odločilnem nizu pa je po zaostanku s 5:9 dobil zadnjih 6 točk na obračunu in Skandinavce popeljal do čustvene zmage nad našo ekipo.

"Cilj smo dosegli oziroma presegli. Lahko rečem, da se je ponovila zgodba izpred dveh let, ko smo takrat zvečer nekoliko obžalovali, da smo ostali brez zlata. Tokrat smo obžalovali, da se nismo uvrstili v finale. Ampak dokler so naši problemi taki, da se obremenjujemo kakšnega leska je kolajna, so to lepe težave. Vsa čast celotni ekipi, saj so bili fantje pod velikim pritiskom. Medalja je bila za njih kot neke vrste moralna obveza, ampak to je prav, saj morajo biti cilji visoki," je povedal selektor Jože Urh.

Darko Jorgić: "Po uvodnem dnevu, ko sem si privoščil spodrsljaj proti Rusom, sem veliko časa premleval te dve tekmi in se prepričeval, da bo šlo vedno bolje. Spremenil sem pristop v glavi, bolj sem bil zbran, igra pa je bila že vse skozi tu. Proti Čehom sem se odkupil za predstavo proti Rusiji, proti Švedom pa sem sicer igral na maksimumu, zmanjkalo je le nekaj sreče na koncu in še nekaj časa bom razmišljal o porazu proti Kallbergu."

‹ nazaj

Galerija (11)

Darko Jorgić
Darko Jorgić
Deni Kožul
Deni Kožul
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Mladinci do brona na evropskem prvenstvu
Tom Šfiligoj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava