košarka

V ligo ABA Tajfun, Krka in Olimpija

18.7.2015 | 08:50 | STA/B. B.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - V košarkarski ligi Aba bodo v prihodnji sezoni nastopala tri slovenska moštva - Tajfun kot državni prvak, Krka kot prvouvrščena ekipa rednega dela lige Telemach ter Union Olimpija kot udeleženec evropskega pokala.

Vodstvo lige Aba je v Podgorici opravilo žreb za prihodnjo sezono ter javnost seznanilo z novostmi v prihodnji sezoni. Liga bo enako kot do zdaj štela štirinajst ekip - ena si bo mesto izborila preko kvalifikacij, udeleženci pa bodo izključno iz držav nekdanje Jugoslavije.

Liga Aba se bo začela 2. oktobra. Tajfun se bo doma pomeril z zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja, na katerem bodo sodelovale ekipe iz Črne gore, Makedonije in BiH, Krka bo gostoval pri Budućnosti, Union Olimpija pa bo v Stožicah gostila zasedbo MZT Skopja. Prvi slovenski derbi bo v tretjem krogu, in sicer Tajfun : Krka, prvi dvoboj med Unionom Olimpijo in Krko pa bo v petem krogu.

Redni del tekmovanja se bo končal 6. marca, nato sta na vrsti polfinala na dve zmagi, finale pa se bo igral na tri zmage.

Skupščina lige je izbrala vodilne ljudi; Radovan Lorbek je predsednik lige, Josip Bilić bo športni direktor, Aleš Kamnikar pa komisar, odgovoren tudi za sodnike.

* Pari 1. kroga (2. 10.):

Crvena zvezda - Mega Leks, Budućnost - Krka, Zadar - Cibona, Tajfun - kvalifikant, Cedevita - Igokea, Union Olimpija - MZT Skopje, Metalac - Partizan

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.7.2015Oceninavijač 
Zanimiv izbor fotografije: Novomeščan Bratož (Tajfun) proti nekdanjemu soigralcu iz mladinske vrste Koprčanu Rojcu v dresu Krke.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava