kronika

Padala drevesa, eno na hišo. Strela udarila v kozolec.

25.7.2015 | 18:15 | J. A.

Na Otočcu je padala toče. Fotografiji nam je poslal Gašper Franko.

Na Otočcu je padala toče. Fotografiji nam je poslal Gašper Franko.

Foto: Gašper Franko

Foto: Gašper Franko

Močan veter in nalivi so tudi tekom današnjega dne botrovali številnim intervencijam dežurnih služb. Nekaj pred 6. uro zjutraj so gasilci PGD Sela pri Dobovi posredovali v Selah pri Dobovi, kjer so s pomočjo avtodvigala razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na stanovanjsko hišo, dopoldne so gasilci v isti vasi pomagali prekriti okoli šest kvadratnih metrov strehe, ki jo je razkril veter v neurju.

V minuli noči je močan veter na ekološkem otoku v Župelevcu v brežiški občini prevrnil smetnjake, tam so posredovali delavci Komunale Brežice. Ob 8.45 je v Gabrju drevo ogrožalo objekt, posredovali so gasilci PGD Gabrje, ki so drevo razžagali in ga odstranili z ograje.

Ob 7.15 se je na cesto Blanca - Čanje podrlo drevo, ki je oviralo promet. Posredoval je dežurni pri Komunali Sevnica, ki je drevo razžagal in odstranil.

Ob 13.54 je na relaciji Sevnica-Tržišče, malo pred odcepom za Hinjce, podrto drevo na cesto ogrožalo varnost v prometu. Za odstranitev je poskrbel dežurni pri CGP Sevnica.

Ob 14.18 drevo na cesti Sevnica-Vrhovo v Šmarčni. Obveščeno je bilo podjetje CGP Sevnica.

Ob 15.42 je padlo drevo na cesto Zavratec-Škocjan v občini Sevnica. Posredoval je dežurni pri CGP Sevnica.

Ob 15.55 se je na Trnovcu v sevniški občini zaradi neurja podrl kozolec. Posredovali so gasilci PGD Trnovec.

Ob 12.21 se je pri starem mostu na Cesti Krških žrtev v Krškem drevo naslonilo na električni kabel. Drevo so odstranili dežurni pri Elektru Celje.

Ob 14.23 je v zaselku Črete na Velikem Kamnu, občina Krško, veter odnašal folijo in kritino, s katero so pred dnevi pokrili v neurju poškodovano streho. Posredovali so gasilci PGD Veliki Kamen.

Ob 14.45 je v Veliki vasi v krški občini drevo ogrožalo promet na cesti. Posredovali so gasilci PGD Velika vas in dežurni pri podjetju Kostak Krško.

Strela udarila v kozolec

Ob 14.44 je v naselju Brezje pri Senušah v občini Krško strela udarila v kozolec. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci PGD Senuše. Gasilci so s termo kamero pregledali ostrešje objekta, morebitnega požara pa niso zaznali. Strela je rahlo poškodovala ostrešni del kozolec.

Poplave

Ob 15.19 je na Cesti 4. julija v Krškem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilec Poklicne gasilske enote Krško si je ogledal kraj dogodka, posredovanje pa ni bilo potrebno, saj je voda sama odtekla.

Ob 16.45 je zaradi neurja na cesto Boštanj-Arto, občina Sevnica, meteorna voda naplavila kamenje in manjše skale, na cesto Sevnica-Blanca pa pesek in blato. Posredoval je dežuren pri CGP Sevnica.

Brez elektrike

Ponoči je prišlo do izpad električne energije na Vrbju (občina Kostanjevica na Krki), ker je padlo drevo potrgalo oziroma poškodovalo električne vode. Okvaro so delavci Elektra Celje odpravili v celoti nekaj pred 12. uro.

Ob 15.50 so bili v občini Brežice prebivalci naselja Pečice z okoliškimi kraji brez električne energije. Delavci Elektra Celje so okvaro na DV Zdole, do katere je prišlo zaradi preboja izolatorja ob udaru strele, odpravili nekaj pred 17. uro.

Intervencije na Dolenjskem in v Beli krajini

Ob 8.14 je na cesti Trebelno-Češnjice pri Trebelnem v občini Mokronog-Trebelno drevo oviralo promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevo razžagal in odstranil.

Ob istem času je v naselju Črešnjevec pri Dragatušu, občina Črnomelj, zaradi posledic včerajšnjega neurja drevo ogrožalo streho starejšega objekta. Gasilci PGD Dragatuš so s pomočjo gozdarskega dvigala drevo razžagali in odstranili. Objekt ni poškodovan.

Ob 11.10 so v naselju Brdarci v občini Črnomelj gasilci PGD Dragatuš pomagali občanu pri odstranjevanju posledic včerajšnjega neurja. Razkrito ostrešje stanovanjskega objekta na površini okoli 20 kvadratnih metrov so ponovno pokrili.

Ob 14.13 so v naselju Gorenje Selce v občini Trebnje gasilci PGD Občine s cestišča odstranili podrto drevo.

Ob 14.20 je v Gradišču pri Trebnjem podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec Komunale Trebnje.

Okoli 15. ure je na Mirni veter poškodoval ograjo ob športnem igrišču. Ograjo so začasno popravili gasilci PGD Mirna.

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje se bodo v soboto popoldne, zvečer in v prvi polovici noči še pojavljale krajevno močnejše nevihte, ki jih bodo spremljali nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. V drugi polovici noči se bo vreme umirjalo, močnejše nevihte pa bodo do jutra še možne predvsem v Slovenski Istri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava