bela krajina

Vlado Kreslin odpovedal nastop na Schengenfestu

29.7.2015 | 12:15 | M. M.

Vlado Kreslin z Malimi bogovi je danes odpovedal petkov nastop na letošnjem Schengenfestu. (Foto: Rudi Vlašič, arhiv DL)

Vlado Kreslin z Malimi bogovi je danes odpovedal petkov nastop na letošnjem Schengenfestu. (Foto: Rudi Vlašič, arhiv DL)

Vinica - »Za petek, 31. julija, je bil predviden nastop Vlada Kreslina z Malimi bogovi na prireditvi Schengenfest. Na tem festivalu sem v isti zasedbi nastopil tudi lani in dogovorjeno plačilo prejel z enoletno zamudo (minuli četrtek), za kar je bilo vloženih veliko naporov, posredovanj in potrpežljivosti, kot tudi stroškov. V izogib ponovitvi podobne situacije je bil z organizatorjem sklenjen dogovor, ki pa ga le-ta ponovno krši,« je danes na svojem FB profilu zapisal priljubljeni prekmurski glasbenik. Tako je oboževalcem sporočil, da »zaradi kršenja dogovora ter hkratne nedosegljivosti in neodzivnosti organizatorja letošnji nastop Vlada Kreslina z Malimi bogovi odpovedujemo.«

Kreslin je dodal, da se zaveda pomena festivala, kot je Schengenfest, za slovensko glasbeno sceno, »zato smo se ves čas resnično trudili pomagati organizatorjem pri izvedbi tako lanskega kot letošnjega festivala. Žal smo bili očitno preveč naivni.«

Omenjeni, letos osmi festival se sicer nocoj začenja s koncertom skupin Elvis Jackson, Noctiferia idr., jutrišnji večer ponuja skupine Eelemental, Siddharta, Asian Dub Fundation in Guano Apes, petkov Magnifico, Niet, Zablujena generacija, Rock Defect, Sell Out in Soul Duality, zadnji, sobotni večer pa Gramophonedzie, trkaj, S.A.R.S. in Rudimental.

Festival vsako leto pritegne približno 20.000 obiskovalcev.

Dopolnjena objava ob 13.25:

Kot so organizatorji povedali za STA, Kreslinovo odločitev obžalujejo, saj meče temno senco na pravkar odprt festival. Obenem so pojasnili, da je želel Kreslin plačilo za nastop že v ponedeljek, sami pa so mu ga bili pripravljeni izplačati v petek. Kot so poudarili, jim festival predstavlja velik finančni zalogaj, zato lahko tu in tam prihaja tudi do zakasnitev plačila.

‹ nazaj

Komentarji (9)

29.7.2015 3 (3) (0)Ocenivzgojitelj 
ni dnarja - ni muzike, ti si pa res en butec na kvadrat!
29.7.2015 3 (3) (0)Ocenimanijakk 
Pravilno, vsak mora biti plačan za svoje delo. Tipično slovensko, da se plača z zamudo ampak eno leto?? Vprašanje, če bi to dobil plačano, če ne bi bil letos napovedan nov koncert.
29.7.2015 1 (1) (0)Ocenipoštenjaki 
Eno leto zamujat z plačilom ? Kaj se pa to pravi.Pa menda to ni edini primer.Kreslin ima prav.Kaj ga bo nekdo za pošteno oddelano delo 1 leto nategoval in imel za butla,istočasno pa ga "mislil" morda spet vleč za nos.
29.7.2015 3 (3) (0)Ocenimurka 
kako so si lahko budele sploh upale, ga ponovno vabit, če mu eno leto dolgujejo? zdaj ja pa dec postavil pogoj, da plačilo v naprej, pa se je začelo jamranje...... če pa tolk dnarja nimajo, da enega plačajo, potem bolje da se tega vse na puf sploh ne grejo.....
29.7.2015 1 (1) (0)Ocenitu in tam 
Kaka je to obrazložitev,da TU in TAM prihaja do zamud pri plačilu ? To je zamuda 1 leto in kdove koliko telefonskih klicev in opozoril pred tožbo ? Kreslinu dam za prav,naj se "študenti" naučijo plačilne discipline.
29.7.2015 2 (2) (0)Ocenivinetu 
kreslin ima čisto prav..
29.7.2015Ocenine levi ne desni 
aleluja...
29.7.2015OceniBelokranjc123 
Kupu karto samo za Kreslina, kaj zdaj ? Kje dobim več info ? Lahko karto vrnem ?
30.7.2015Ocenifinlij 
Belokranjc, lahko jo vrneš meni!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava