dolenjska

Markovič bo tekel, plaval in kolesaril za šolske potrebščine

12.8.2015 | 14:25 | STA, M. M.

Foto: FB stran dobrodelnega projekta

Foto: FB stran dobrodelnega projekta

Ljubljana - Matej Markovič bo v okviru akcije Srce Sloveniji 2015 med 17. in 22. avgustom pretekel, preplaval in prekolesaril 1200 km po Sloveniji, med drugim se bo s kolesom ustavil tudi v Ivančni Gorici. Izkupiček dobrodelne akcije bo namenjen nakupu šolskih potrebščin tistim, ki tega ne zmorejo. Lani je iz prve tovrstne akcije Anina zvezdica razdelila za več kot 25.000 evrov šolskih potrebščin.

"Začel bom 17. avgusta ob devetih v marini v Luciji in nato plaval 30 km do Debelega rtiča. Nato bom sedel na kolo in šel krog okrog Slovenije v dolžini 960 km. Cilj bo znova v Luciji. Od tam bom z avtom odšel v Ljubljano, kjer se bo začel 250 kilometrov dol tek v obliki srca, ki ga bom orisal s tekom mimo Škofje Loke, Žirov, Logatca, Cerknice, Malega loga, Velikih Lašč, Ivančne Gorice, Litije in Domžal, sklepna postaja pa bo znova Ljubljana. Tam se bo vse skupaj sklenilo v soboto (22. avgusta) z zaključnim tekom po poti spominov in tovarištva," je dejal ekstremni športnik Markovič in posebej izpostavil velik pomen njegove ekipe, brez katere ne bi zmogel tega podviga.

Častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor, himno pa je že lani spisal raper Zlatko. Akcijo lahko spremljate in podprete prek njihove FB strani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava