posavje

FOTO: Še boljši pogoji za raziskovanje krških študentov

13.8.2015 | 11:05 | R. Ž.

Pogodbo za gradbena dela so včeraj podpisali (na sliki z leve proti desni): Bojan Štumberger, Igor Tičar in Miljenko Muha. (Foto: R. Ž.)

Pogodbo za gradbena dela so včeraj podpisali (na sliki z leve proti desni): Bojan Štumberger, Igor Tičar in Miljenko Muha. (Foto: R. Ž.)

Vrbina - Dekan krške fakultete za energetiko Bojan Štumberger, rektor mariborske univerze Igor Tičar in predsednik uprave krškega Kostaka Miljenko Muha so včeraj podpisali pogodbo o gradnji druge faze Inštituta za energetiko v Vrbini. Gre za drugo fazo naložbe, s katero bodo gradili spremljajoče objekte, za katere je univerza uspela pridobiti evropska sredstva. Gradbeni del, ki ga bo opravil Kostak, je vreden dobrega pol milijona evrov, po terminskem planu pa bodo objekti zaključeni konec jeseni.

FOTO: Še boljši pogoji za raziskovanje krških študentov

Inštitut ima trenutno dobrih 500 kvadratnih metrov skupnih površin, v katerih so na voljo konferenčna dvorana, pedagoški kabineti in laboratoriji. A slednjih je premalo, prav tako nimajo vse potrebne infrastrukture za celovito znanstveno - raziskovalno delo. Z dodatnimi 127 kvadrati bodo tako pridobili dodatne, sodobne prostore za raziskovalno delo, med njimi dva dodatna laboratorija. Večino opreme bodo posodobili in nabavili na novo. Tako je skupna vrednost opreme in gradbenih del z davkom ocenjena na dobrih 5 milijonov 200 tisoč evrov.

Rektor mariborske univerze Igor Tičar je ob podpisu pogodbe med drugim povedal, da je znanje na področju energetike bistvenega pomena za obstoj in je zato toliko bolj pomembno, da imajo študenti in zaposleni dobre pogoje za svoje raziskovalno delo. Krška fakulteta, ki je imela v študijskem letu 2014/2015 vpisanih 270 študentov, izvaja štiri študijske programe, visokošolski strokovni študijski program ter univerzitetni, magistrski in doktorski študijski program energetike, gospodarstvo pa dokazuje, da te kadre potrebuje, saj je zaposljivost študentov, po podatkih univerze, več kot 90-odstotna.

‹ nazaj

Galerija (12)

ZEL EN 10
ZEL EN 11
ZEL EN 12
ZEL EN 2
ZEL EN 3
ZEL EN 4
ZEL EN 5
ZEL EN 6
ZEL EN 7
ZEL EN 8
ZEL EN 9
ZEL EN

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava