Ob 130-letnici Šentjernejčani skoraj brez zmage

17.8.2015 | 09:55

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Šentjernej - Zelo redko se zgodi, da Šentjernejčani na kasaških dirkah ostanejo brez ene same zmage, še posebej če so dirke na domačem hipodromu. A zgodilo se je prav ob predvideni proslavi 130-letnice konjskih dirk včeraj v Šentjerneju, ko domačim tekmovalcem ni uspelo niti enkrat zmagati, a povsem brez zmage le niso ostali - ob vseh nesporazumih, ki smo jim bili zadnji čas priča v šentjernejskem konjeniškem klubu, je bila velika zmaga že to, da so dirke sploh pripravili, nagrada za ves trud pa je bila tudi zmaga domačega voznika Marka Gorenca s stožiškim konjem v najhitrejši točki sporeda.

Začelo se je z zmago Ljutomerčana Donina z Jankom Sagajem (1:25,1) v sulkiju in tretjim mestom Tomaža Novaka s Camilo (1:25,8). V drugi točki sporeda so tekmovalci konjeniškega društva Krim dosegli trojno zmago, prvi pa je namišljeno ciljno črto prečkal Borut Zaletel z Elviro NS (1:20,7). Tudi tretji točki je šla zmaga v Krim z Dono BJ in Vitom Šadlom (1:21,2), Ivan Košak  pa je s Caro Gerd 1:22,3) poskrbel za še eno tretje mesto domačih konj. V četrti točki je zmago slavil Franc Čebulj iz Komende z Ruffo Lux, drugo mesto pa je pripadlo Andreju Simončiču iz Konjeniškega kluba Posavje Krško z Rucoeo Spritz.

Potem pa je dirko prekinil hud naliv in kar precej truda organizatorjev je zahtevala poplavljena steza, da so jo znova usposobili za nadaljevanje tekmovanja. Da je tudi precej razmočena steza letos prenovljenega šentjernejskega hipodroma lahko hitra, je s kilometrskim časom 1:18,9 dokazal zmagovalec pete točke sporeda Mirko Susman (Komenda) z Norweyem.

Že nekoliko bolj suha pa je bila steza v šesti točki, kjer je z izvrstnim kilometrskim časom 1:17,6 z Morfejem Peškim (Stožice) zmagal domači voznik Marko Gorenc, njegov uspeh pa je s tretjim mestom s Dirojem MS dopolnil Igor Novak s kilometrskim časom 1:18,1.

Zmagi v zadnji dveh točkah sporeda sta odšli v Komendo z Milanom Žanom in Dakoto (1:22,8) ter Romanom Jerovškom in Jollyjem GL (1:19,6), v osmi točki sporeda pa je domačin Tomaž Novak z Landorjem (1:23,5) osvojil še eno tretje mesto za domači klub.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava