kronika

V nočnem incidentu poškodovana dva policista

19.8.2015 | 12:00 | M. M., foto: PU Novo mesto

V nočnem incidentu poškodovana dva policista
V nočnem incidentu poškodovana dva policista
V nočnem incidentu poškodovana dva policista

Krški policisti so nekaj po polnoči pri kontroli prometa ugotovili, da za volanom avtomobila sedi mladoletnik brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa od minulega četrtka naprej ni več registrirano in zavarovano. Med postopkom ugotavljanja okoliščin prekrška pa je voznik kar odpeljal, danes poročajo s PU Novo mesto.

Med iskanjem pobeglega voznika v naselju v okolici Krškega je slednji pripeljal nazaj in se večkrat namerno zaletel v policijsko vozilo.

Oba policista sta bila v incidentu lažje poškodovana in sta zaradi tega že na bolniški. Ponoči, kmalu po dogodku, ju je že obiskal tudi direktor policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin.

»Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je komisija sektorja kriminalistične policije skupaj s prometnimi policisti opravila ogled kraja dejanja, o dogodku sta bila obveščena dežurni okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Neregistrirano vozilo so policisti zasegli. 17-letnega voznika, ki je pridržan, bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. V zadnjih treh letih je bil 17-letnik ovaden že osemkrat za štirinajst različnih kaznivih dejanj,« so ob tem dodali na novomeški PU.

‹ nazaj

Komentarji (3)

19.8.2015 4 (4) (0)Oceniggg 
Pištole so za okras?
19.8.2015 6 (6) (0)Ocenilogika 
V zadnjih treh letih je bil 17-letnik ovaden že osemkrat za štirinajst različnih kaznivih dejanj,« ...in je še vedno na prostosti! ...in zakaj potem nebi razbijal še policijskih avtomobilov ?
19.8.2015Oceniopazovalec 
Moj komentar ima najbrž virus.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava