novice

Zaradi velikega zanimanja za štipendije spletna stran ni delovala

24.8.2015 | 15:00 | STA, M. M.

Spletna stran spet deluje...

Spletna stran spet deluje...

Ljubljana - Na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije so kljub težavam s spletno stranjo danes do 11. ure prejeli že okoli 500 vlog za štipendije za deficitarne poklice. Zaradi povečanega obiska spletne strani ta nekaj ur ni delovala, zdaj pa je njeno delovanje znova normalno, so sporočili s sklada.

Vloge za štipendije za deficitarne poklice so dostopne tudi na spletni strani ministrstva za delo in na portalu e-uprava.

Kot so pojasnili na skladu, imajo pri slovenskem ponudniku zakupljen največji možni paket gostovanja na spletni strani. Povečali so zmogljivosti do skrajnih možnosti, a žal tudi to po navedbah sklada ni zadostovalo.

Povprečno so letos imeli okoli 1000 obiskov dnevno, danes pa je bilo že ob 9.30 200 dostopov na sekundo, okoli 11. ure pa po poročanju sklada že več kot 31.000. Povečan obisk je bil sicer predviden, po analizah ponudnika pa je bilo danes doseženih do 500 poizvedb na sekundo, kar v skladu niso pričakovali.

V okviru obstoječih kapacitet so se v največji možni meri potrudili, da bi spletna stran delovala nemoteno. "Takoj, ko smo zaznali, da spletna stran ne deluje, smo vlogo objavili na spletnih straneh državnega portala e-uprava ter ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti," so zapisali na skladu. Dodali so, da so vsem, ki so poklicali na sklad, vloge poslali tudi po elektronski pošti.

Vloge je še vedno mogoče dobiti in osebno oddati na skladu, poslati jih je možno tudi priporočeno po pošti na naslov Dunajska 22, 1000 Ljubljana, in sicer do 30. oktobra. Na skladu še opozarjajo, da morajo za mladoletne vlagatelje vlogo podpisati tudi njihovi zakoniti zastopniki.

Sklad je danes ob 9. uri na spletni strani objavil obrazec za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2015/2016. Razpisanih je 1,2 milijona evrov, kar omogoča 1000 štipendij po 100 evrov mesečno. Vlagatelji, katerih vloge bodo izpolnjevale pogoje javnega razpisa, bodo za štipendiranje izbrani po vrstnem redu prispelih vlog, glede na datum in uro vložitve posamezne vloge do porabe sredstev.

Na Dijaški (DOS) in Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) v današnjem "kaotičnem" stanju na skladu med drugim vidijo tudi potrditev njihovih prizadevanj za večje število tovrstnih štipendij. Tehnične težave simbolično kažejo nesposobnost države, da bi zagotovila ustrezno število in dovolj visoke štipendije za vse šolajoče mlade, ki takšno finančno spodbudo potrebujejo, opozarjajo v obeh organizacijah.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava