Pred trgatvijo so mu poškodovali 400 trt

25.8.2015 | 13:10

Policisti so ugotovili, da so trte poškropljene s pesticidom oziroma herbicidom. (Foto: L. M., arhiv DL)

Policisti so ugotovili, da so trte poškropljene s pesticidom oziroma herbicidom. (Foto: L. M., arhiv DL)

Brežiški policisti so se odzvali na klic iz Sromelj. Lastnik vinograda je namreč prijavil, da so mu neznanci od začetka meseca pa do prijave poškodovali trte. Na kraju so policisti ugotovili, da so trte poškropljene s pesticidom oziroma herbicidom. Poškodovanih je 400 trt, lastnik vinograda pa ocenjuje škodo na okoli tisoč evrov, danes med drugim poročajo s PU Novo mesto.

Ponarejen bankovec

V Šentjerneju so policisti včeraj opoldne zasegli ponarejen bankovec za 50 evrov. Kot so ugotovili, je bankovec v trgovini v Šmarjeških Toplicah unovčil neznanec, odkrili pa so ga pri preštevanju gotovine na banki.

Po trku se je odpeljal

Metliški policisti so včeraj nekaj po 18. uri odhiteli v Žlebej, od koder so klicali, da so neznanci povzročili prometno nesrečo z materialno škodo in se s kraja odpeljali. Policisti so slabo uro po dogodku izsledili vozilo in 19-letnega voznika. Preizkus alkoholiziranosti sicer ni pokazal prisotnosti alkohola, so ga pa kaznovali zaradi opustitve dolžnega ravnanja ob prometni nesreči in ker ni pravočasno podaljšal registracije vozila.

Vlomi in tatvine

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Sevniški policisti so si včeraj zjutraj ogledali kraj vloma v gostinski lokal na Prvomajski ulici. Po prvih ugotovitvah so storilci ponoči vlomili v prostore lokala in odnesli več tobačnih izdelkov. Lastniku so naredili za več kot tisoč evrov škode.

V Podbočju so ugotovili, da so storilci v zadnjih treh mesecih vlomili v starejšo nenaseljeno hišo. Pregledali so prostore in odnesli električni štedilnik, pralni stroj, štedilnik na drva in še več drugih manjših predmetov in orodja. Lastnike so oškodovali za nekaj tisoč evrov.

V zadnjih treh dneh so neznanci iz traktorja v Hrastovici, parkiranega pod gospodarskim poslopjem, odnesli akumulator rdeče barve in lastnika oškodovali za okoli sto evrov.

Nekaj neprevidnosti in nekaj priložnosti je botrovalo drzni tatvini na gradbišču v Novem mestu. Eden od delavcev je med delom obesil svoj jopič na steno objekta. Po približno treh urah se je vrnil nazaj in ugotovil, da mu je nekdo iz žepa vzel denarnico z dokumenti in denarjem. Denarnico z dokumenti so kasneje našli, a brez denarja – lastnik denarnice je tako oškodovan za nekaj več kot dvesto evrov.

Nekaj pred polnočjo so o bližnjem srečanju s storilci poročali iz Nove Gore. O dogodku so bili obveščeni krški policisti, policisti sosednjih enot in vodniki službenih psov s psi. Na kraju so ugotovili, da so neznanci vlomili v hišo, misleč, da je prazna, a so bili oškodovanci v bližini in so poklicali policijo. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj denarja, policisti pa za storilci še poizvedujejo.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava