novice

Spet v šolo: Največ dijakov v zdravstvenih šolah v Celju, Novem mestu in Ljubljani

28.8.2015 | 09:05 | STA

ŠC Novo mesto (Foto: arhiv; M. Ž.)

ŠC Novo mesto (Foto: arhiv; M. Ž.)

Ljubljana/Novo mesto - Med več kot 150 srednjimi šolami v Sloveniji so po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport največje tri zdravstvene šole, in sicer v Celju, Novem mestu in Ljubljani, ki jih je v minulem šolskem letu obiskovalo po več kot tisoč dijakov. Med slovenskimi gimnazijami je z 958 dijaki največja v Kranju.

Srednja zdravstvena šola Celje je imela minulo šolsko leto vpisanih 1049 dijakov, Srednja zdravstvena in kemijska šola v sklopu Šolskega centra Novo mesto 1032 dijakov, Srednja zdravstvena šola Ljubljana pa 1015 dijakov.

Poleg kranjske je tudi nekaj ljubljanskih gimnazij lani obiskovalo 900 ali nekaj več dijakov, med njimi sta gimnaziji Bežigrad in Poljane. Prav tako več kot 900 dijakov je bilo vpisanih na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana.

Med mariborskimi gimnazijami je z 888 dijaki največja III. gimnazija, medtem pa imajo manj kot 200 dijakov denimo gimnazije v Tolminu, Domžalah in Ormožu.

Med najmanjše se sicer po podatkih ministrstva uvrščajo trije posebni vzgojno-izobraževalni zavodi, in sicer Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana z vpisanimi desetimi dijaki, Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec (22 vpisanih) in Vzgojni zavod Planina (23 vpisanih). Prav tako sta med manjšimi s 44 oziroma 45 vpisanimi dijaki italijanski gimnaziji v Piranu in Kopru.

STA objavlja zemljevid srednjih šol s številom vpisanih dijakov v šolskem letu 2014/15 po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: http://bit.ly/1hE4dHf.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava