Proti stečajni upraviteljici Novolesa obtožnica

2.9.2015 | 11:00

Romana Kruhar Puc  (Foto: BDG, arhiv DL)

Romana Kruhar Puc (Foto: BDG, arhiv DL)

Ljubljana, Straža - Proti stečajni upraviteljici Romani Kruhar Puc je zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja v stečaju Novolesa vložena pravnomočna obtožnica, danes piše časnik Dnevnik. Kruhar Puceva posledično ne sme več opravljati dela upraviteljice.

"Očitajo mi, da sem kot stečajna upraviteljica Novolesa podjetju Novoles Plus prepoceni prodala hlode," je za časnik dejala Kruhar Puceva.

Upraviteljica je leta 2011 podjetju Novoles Plus, ki je nastalo na pogorišču Novolesa in najemalo proizvodnjo, prodala za več kot 700 kubičnih metrov hlodovine. Zanjo je po navedbah časnika dobila 11.000 evrov (brez DDV). Kmalu so se pojavili očitki, da je zanjo iztržila nekaj tisoč evrov premalo, vendar se je Kruhar Puceva branila, da je bila zaradi neustreznega skladiščenja le polovica materiala uporabna in še ta slabe kakovosti.

Kruhar Puceva je za časnik povedala, da sta bili zoper njo zaradi tega primera vloženi dve kazenski ovadbi, ki pa ju je tožilstvo zavrglo, prav tako je zavrglo ovadbo zaradi prodaje stroja. Ne ve, kdo je zadevo glede hlodovine na koncu pripeljal do pravnomočne obtožnice. Celo na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom ji menda niso znali povedati, kdo jo preganja, piše časnik.

Kompleks Novolesa je leta 2013 kupila Metalka Commerce Marjana Pišljarja. Za nepremičnine in opremo, ki so bili prvotno naprodaj za 15 milijonov evrov, je plačal okoli milijon evrov. Ob tem se je zavezal, da bo na pogorišču Novolesa na novo zaposlil najmanj 70 delavcev za obdobje pet let. Nekdanji zaposleni, združeni v zadrugi Novi Novoles kljub temu niso bili zadovoljni, saj so za Novoles ponujali 2,4 milijona evrov, vendar niso vplačali varščine in upraviteljica v prodajnem postopku njihove ponudbe ni upoštevala, piše časnik.

Dopolnjena objava ob 12.20:

Novomeško okrožno sodišče, ki jo je razrešilo z mesta stečajne upraviteljice Novolesa, je na to mesto danes že imenovalo Anjo Jandrok, je razvidno iz sklepa, objavljenega na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

STA, M. M.

Komentarji (5)

2.9.2015—   (1)   (1)   Ocenimax 
Ta babja kreatura je samo dokončala svinjarijo ki sta jo začela Bajuk in Barbič.Ta obtožnica je navadna farsa.Uničili so številne družine in zaslužijo najmanj 3 smrtni kazni.
3.9.2015–1   (0)   (1)   OceniPodgurc 
kateri Bajuk ???
4.9.2015Oceninovoles 
Kdaj dobimo denar, ki sta ga nam pokradli nazaj.Namesto da bi dala denar delavcem ga je raje sama pokradla čist po slovensko. Tolk je že prodala, da si je lahko vsak mesec fajn plaćo nakazala.Barabe, ki so novoles zafurale pa se sedaj pasejo v Stilesu.
19.9.2015Ocenitine  
In kje je zdaj teh 70 ljudi k je bilo govora je videt namen.
14.7.2016Oceniznanec 
Kakšen stilles vzamte pod dalnogled ;) Zanimljivi ljudje so na zanimivih položajih

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava