dolenjska

V Šentjerneju pestro ob tednu mobilnosti

15.9.2015 | 10:20 | L. M.

V teh dneh bodo odprli tudi na novo urejeno in asfaltirano parkirišče za šolo, ki so ga mnogi že težko pričakovali. Na sliki: med gradnjo novega parkirišča. (Foto: L. M.)

V teh dneh bodo odprli tudi na novo urejeno in asfaltirano parkirišče za šolo, ki so ga mnogi že težko pričakovali. Na sliki: med gradnjo novega parkirišča. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Akciji evropskega tedna mobilnosti se bo letos med 16. in 22. septembrom prvič pridružila tudi občina Šentjernej.

Jutri, 16. septembra, bo za nekaj ur dopoldne zaprta cesta do vrtca. Malčki bodo s kredo ustvarjali po cestišču. Ta dan bodo ob 11. uri tudi uradno odprli urejeno parkirišče pred vrtcem in šolo skupaj s talnimi označbami. Najmlajši bodo izdelovali plakate, ki bodo na ogled v avli Kulturnega centra Primoža Trubarja.

V četrtek, 17. septembra, bo med 8. uro in 16. uro svoja vrata za vse občane odprla Policijska postaja Šentjernej. V petek, 18. septembra, bo živahno na Plac: na stojnicah bodo potekale predstavitve dela Medobčinskega inšpektorata in redarstva, ravno tako policijske postaje ter občine, AMZS in Zavarovalnice Tilia. Popoldne ob 18. uri bodo namenu predali novo urejen prehod za pešce (ureditev križišča in HP) preko regionalne ceste na Dol. Mokrem Polju za naselje Polhovica.

V ponedeljek, 21. septembra, bo na trgu pod okriljem TPV d.o.o. iz Novega mesta potekala predstavitev električnih avtomobilov.

22. septembra vabijo na okrog 4,5 kilometra dolg pohod iz Šentjerneja preko Dolenje Stare vasi, Brezja, Ledeče vasi, Grobelj nazaj v Šentjernej. Vodila ga bo Milena Cekuta. Start je ob 8. uri na Novomeški cesti, pred prostori Društva upokojencev. VDolenji Stari vasi bo ogled cerkve sv. Štefana in nove kapele sv. Frančiška, v  Ledeči vasi bo ogled cerkve sv. Ane.

V knjižnici bodo ta dan potekale bralne urice na temo Dan brez avtomobila. Zelena ekipa bo ustvarjala in barvala stojala za kolesa. V Kulturnem centru Primoža Trubarja bo na ogled razstava plakatov na temo S čim vse lahko potujemo in dan brez avtomobilov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava