dolenjska

Pate na Danskem šesti, Filak trinajsti

6.10.2015 | 10:10 | M. M.

Foto: ZOTKS

Foto: ZOTKS

Ljubljana - Iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so sporočili, da sta se na svetovnem prvenstvu v oranju, ki je letos potekalo na Danskem, slovenska predstavnika – Igor Pate in Jure Filak, lanskoletna zmagovalca državnega tekmovanja – v mednarodni konkurenci 58 tekmovalcev iz 29 držav odlično odrezala.

Dolenjec Igor Pate je v kategoriji oranja z obračalnim plugom zasedel 6. mesto, Belokranjec Jure Filak pa v oranju s plugom krajnikom 13. Filak se je svetovnega tekmovanja udeležil drugič, Pate pa že devetič.

V kategoriji oranja s plugi krajniki je slavil Irec Eamonn Tracey, z obračalnim plugom pa je bil najuspešnejši Škot Andrew Mitchell. Letošnje svetovno prvenstvo je potekalo pod pokroviteljstvom njegove kraljeve visokosti princa Joachima Danskega.

Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo potekalo v Angliji, slovenske barve pa bosta zastopala Igor Pate in Matej Sinic iz Prekmurja, zmagovalca letošnjega državnega tekmovanja, ki je v organizaciji ZOTKS potekalo v Bolehnečicih pri Svetem Juriju ob Ščavnici.

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.10.2015Ocenilojze K. 
velja omeniti, da je Jure Filak, lani kot debitant (prvi nastop na svetovni sceni), dosegel pa zares odlično 8 mesto, Igorju Patetu pa je za las ušla bronasta medalja.Bil je četrti. Letos pa je bil po prvem dnevu Jure Filak osmi, in prav tako Igor Pate osmi. Drugi dan so se pri Juretu pojavile težave, pristal je na 17 mestu, Igor pa je uspelo izboljšati rezultat,tako da je na koncu zasedel četrto mesto. V skupni razvrstitvi pa je tako, kot je objavljeno v prispevku zgoraj. In kaj to pomeni za slovensko oranje v svetovnem merilu? OGROMNO! Škoda le, da ni večje pozornosti s strani tistih, ki so pristojni tudi za to področje... Čestitke Juretu in Igorju - priložnosti, da se izkažeta še bolj pa bo še kar nekaj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava