dolenjska

Shod slovenskih kmetov to soboto tudi v Novem mestu

15.10.2015 | 10:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Ker cene za pomembne kmetijske pridelke kmetom padajo že več mesecev zaporedoma, KGZS organizira shod za pošteno in pravično plačilo slovenskim kmetom. Shod organizirajo v osmih slovenskih mestih, tudi v Novem mestu, s sloganom »Pošteno in pravično plačilo slovenskim kmetom!«

Shod bo tako za območje Dolenjske, Bele krajine in Posavja v soboto, 17. oktobra, potekal na novomeškem Glavnem trgu, in sicer na ploščadi pred rotovžem in knjigarno Goga. Shod se bo pričel z zbiranjem ob 10. uri, sledi program shoda z nagovori in kulturnimi točkami, za tem pa bodo udeleženci shoda predvidoma do 12. ure imeli možnost okusiti dobrote pridelkov slovenskega podeželja.

Podrobneje o razlogih za vseslovenski kmečki shod si lahko preberete v priponki spodaj, o zahtevah kmetov in kaj o shodu meni splošna javnost, pa poročamo v današnji tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Zahteve KGZS[.doc](181 kB)

‹ nazaj

Komentarji (3)

15.10.2015 3 (4) (1)OceniPlugar 
Policija zapret vse demonstrante. Sami lahkokruharji, polne riti subvencij, doma bazeni in vile!! Delavci se bomo organizirali in nalomili te lenuhe. Za krepelce-Spremni!
15.10.2015–1 (1) (2)OceniPopravek 
A to imajo danes na zaprtem oddelku uvajanje v internet ? Plugar, pri vilah si pozabil našteti še grablje in kose. Pri bazenu (za gnojevko verjetno), bi pa veljalo omeniti še cisterno. Gre skupaj, veš.
16.10.2015OceniFerluci 
Ja, Plugar delno imaš prav. Res pa je, da delavci še delati ne znate, za kaj drugega kot navadne delavce tako niste umsko dodelani.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava