dolenjska

Trebanjski godbeniki začenjajo praznovanje

20.10.2015 | 14:45 | J. S., foto: OI JSKD Trebnje

Trebanjski godbeniki so s predstavitvijo svoje dejavnosti mladim začeli obeleževanje 90-letnice svojega delovanja.

Trebanjski godbeniki so s predstavitvijo svoje dejavnosti mladim začeli obeleževanje 90-letnice svojega delovanja.

Trebanjski godbeniki začenjajo praznovanje

Trebnje - Trebanjski godbeniki bodo prihodnje leto obeleževali 90-letnico svojega delovanja, medtem pa so z dogodki ob visokem jubileju že začeli. Ena izmed aktivnosti je tudi priprava dveh kulturnih dni za osnovno šolo Trebnje, s katerima so med drugim želeli mladim približati svojo dejavnost. Kulturna dneva sta potekala v petek in danes.

Godbeniki so tako pripravili predstavitev svoje zgodovine in godbe na sploh, sočasno pa sta potekali še filmska delavnica pod vodstvom Tomaža Pavkoviča in Andee Celija ter fotografska delavnica pod vodstvom Boštjana Puclja, ki ju je organizirala trebanjska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD). Tako filmarji kot fotografi so vso pozornost namenili godbi, po teoretičnem uvodu pa so se preizkusili še v snemanju in montaži ter fotografiji.

Nekateri izmed godbenikov ob kulturnih dnevih obiskali tudi učence na osnovni šoli Trebnje. Ti so z njimi pod vodstvom učiteljice Mojce Bahun opravili poglobljene intervjuje o spominih na preteklost godbe.

Kulturna dneva sta bila sicer namenjena učencem 8. in 9. razredov, prav tako pa je godba pripravila predstavitev za najmlajše, obiskale so jih namreč kar tri skupine iz trebanjskega vrtca Mavrica.

‹ nazaj

Galerija (7)

Trebanjski godbeniki 001
Trebanjski godbeniki 002
Trebanjski godbeniki 003
Trebanjski godbeniki 004
Trebanjski godbeniki 005
Trebanjski godbeniki 006
Trebanjski godbeniki 007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava