posavje

Iz Posavja z vlaki in avtobusi, v Brežicah jih je še okoli dva tisoč

20.10.2015 | 21:30 | M. M.

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Brežice, Obrežje - Popoldan so iz sprejemnega centra Brežice v nastanitvena centra Šentilj in Gornja Radgona prepeljali okoli 650 tujcev. Trenutno je v brežiškem sprejemnem centru še okoli 2200 oseb, je nocoj sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Kot je zapisala v sporočilu za javnost, naj bi begunce iz Dobove, kjer so bili danes nameščeni tisti, ki so v zjutraj prečkali zeleno mejo pri Rigoncah, z desetimi avtobusi prepeljali v Postojno in Vrhniko. Glede na proste kapacitete bodo v nastanitveni center v Šentilj prepeljali še preostale.

Na mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje trenutno ni migrantov.

Kako je bilo danes v Rigoncah in Brežicah, si lahko ogledate v našem arhivu.

Medtem hrvaški mediji poročajo, da so na skrajnem vzhodu Hrvaške v Tovarniku začeli vkrcavanje beguncev na danes že četrti izredni vlak, ki jih bo odpeljal proti Sloveniji. Poleg tega so iz začasnega tranzitnega centru v Opatovcu proti slovenski meji danes poslali skoraj 30 avtobusov z begunci. Samo danes do 15. ure je na Hrvaško vstopilo skoraj 4000 beguncev in migrantov, od začetka begunskega vala pa že več kot 205.000 ljudi.

Slovenska tiskovna agencija je po 19. uri poročala, da je med migranti, ki so jih začasno zbrali v nekdanji proizvodni hali tovarne Beti v Dobovi, med čakanjem in vstopom na avtobuse prišlo do prerivanja. Nekaj naj bi jih bilo lažje poškodovanih, policija pa je poklicala reševalce. Prevoze migrantov ponoči nadaljevali, policija pa namerava, če bo možno, omenjene dobovske prostore popolnoma izprazniti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava