odbojka

Krka doma ostaja brez zmage

22.10.2015 | 08:25 | M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - Odbojkarji Krke so v četrtem krogu 1. DOL za moške doma izgubili proti Panviti Pomgradu z 0:3 (-20, -19, -19).

Za Novomeščane je po nekaj letih spet zaigral slovenski reprezentant Miha Plot, ki so mu v domačem klubu priredili manjšo slovesnost, saj je bil odlični prosti igralec del "srebrne" slovenske reprezentance, toda konec tekme ne zanj ne za njegovo ekipo ni bil uspešen. Plot je svoje delo sicer opravil dobro, vendar so se ga serverji gostov vso tekmo "izogibali", sprejel je le pet začetnih udarcev, takšna taktika pa je Sobočanom prinesla prvo zmago v letošnjem prvenstvu, kajti drugi sprejemalci v domači ekipi niso bili ravno uspešni. Krka tako po dveh domačih tekmah ostaja brez zmage, edine točke je osvojila v gosteh.

Že prvi niz je minil v popolni prevladi gostujoče ekipe, ki je na drugi tehnični odmor odšla že z neulovljivo prednostjo devetih točk. Krkaši so se jim v končnici niza še približali na štiri točke zaostanka (17:21), kaj več pa jim ni uspelo. V drugem nizu so domači odbojkarji korak s Sobočani držali le do drugega tehničnega odmora. Gostje so imeli v svojih vrstah več razpoloženih igralcev, boljši so bili v bloku, kar jim je prineslo zmago tudi v drugem nizu.

Tretji niz, s tem pa tudi zmagovalec tekme, je bil odločen že do prvega tehničnega odmora. Mladinski reprezentant Urban Drvarič je bil s svojimi servisi nerešljiva uganka za domače sprejemalce, v napadu je bila uspešna trojica Aljoša Bogožalec, Dejan Pelemiš in Jernej Detela, Sobočani pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo osmih točk. Do drugega tehničnega odmora so gostje svojo prednost povečali še za točko, kar jim je zadostovalo za prve tri letošnje točke.

"Že drugič letos se nam je zgodilo, da smo na domačem igrišču odpovedali. Kot da imajo igralci nekakšno blokado, ko igrajo doma. V vseh treh nizih so Sobočani dobro izvajali začetne udarce, ves čas so imeli dober sprejem, tako da je njihova zmaga popolnoma zaslužena," je premoč gostov priznal Gorazd Kosmina, član upravnega odbora odbojkarjev Krke. "Z določenimi zadevami v naši igri sem zadovoljen, z drugim še vedno ne. Tokrat smo bili bolj homogeni kot na prejšnjih tekmah, kar nam je prineslo zmago. S takšno igro moramo nadaljevati," je po prvi letošnji zmagi Panvite Pomgrada dejal njen trener Dejan Fujs.

Krka - Panvita Pomgrad 0:3 (-20, -19, -19)

* Športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Ortl (Polzela).

* Krka: Brulec, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 5, Kastrevec 1, Vesel 1, Drobnič 6, Pucelj, Bregar 5, Lindič, Klobčar, Turk 9, Plot.

* Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 4, Pelemiš 11, Kvas 1, Detela 11, Rojnik, Fridrih, Flisar 6, Bogožalec 14, Menih, Grabar, Drvarič 2.

Izidi 1. DOL za moške
Fužinar Metal - Astec Triglav          1:3 (-20, 24, -21, -26)
Calcit Volleyball - National Žirovnica 3:0 (19, 9, 21)
ACH Volley - Salonit Anhovo            3:1 (17, 17, -19, 23)
Sip Šempeter - Maribor                 3:2 (21, 16, -17, -16, 13)
Krka - Panvita Pomgrad                 0:3 (-20, -19, -19)

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.10.2015OceniSulc 
Kliče po zamenjavi trenerja, definitivno....ni kos nalogi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava