posavje

Na Rigoncah incident: enega begunca naj bi zabodli

22.10.2015 | 11:05 | STA

Rigonce včeraj popoldne (Foto: J. A., arhiv DL)

Rigonce včeraj popoldne (Foto: J. A., arhiv DL)

Brežice - Na zeleni meji pri Rigoncah, kjer je še vedno večja skupina prebežnikov, je prišlo do incidenta. Kot kaže, je prišlo do spora med begunci, v katerem naj bi enega od njih zabodli.

Kot je sporočil novinar STA s kraja dogodka, so policisti po izbruhu spora s strokovnim prijemom obvladali dva begunca in ju odpeljali v policijsko vozilo. Ponesrečenca pa oskrbujejo reševalci.

Število vstopov beguncev v Slovenijo v enem dnevu preseglo madžarski rekord

V Slovenijo je včeraj vstopilo več kot 12.600 beguncev, kar je več od dnevnega rekorda, ki so ga na vrhuncu krize zabeležili na Madžarskem. Tja je 23. septembra - v veliki večini iz Hrvaške - vstopilo 10.046 migrantov.

S tem je na Madžarskem padel predhodni rekord s 14. septembra, ko je tik pred zaprtjem meje s Srbijo v državo prispelo 9380 beguncev. Odtlej je Madžarska zaprla tudi mejo s Hrvaško.

Po podatkih avstrijske policije je medtem septembra na posamezne dni v njihovo državo vstopilo celo med 12.000 in 14.000 migrantov.

Da je Slovenija presegla madžarski rekord, danes v svojem poročanju o razmerah v državi izpostavljajo številne tuje tiskovne agencije.

V Slovenijo je samo včeraj po podatkih policije prispelo več kot 12.600 beguncev, skupaj pa do 6. ure davi že prek 34.000. Če tem prištejemo še davišnja množična prihoda skupaj okoli 5000 tujcev na Rigonce, je v drugem begunskem valu od sobote prek meje s Hrvaško prišlo že okoli 40.000 ljudi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava