dolenjska

FIŠ tudi uradno odprl nove prostore

22.10.2015 | 17:30 | M. M., foto: Alenka Peterlin

FIŠ tudi uradno odprl nove prostore
FIŠ tudi uradno odprl nove prostore

Novo mesto - Fakulteta za informacijske študije (FIŠ), prva in zaenkrat edina javna fakulteta na Dolenjskem, je včeraj tudi uradno odprla prostore nove stavbe, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 31A. S projektom so lani uspešno kandidirali na javnem razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, naložba v nakup prostorov (pridobili so 1168 kvadratnih metrov) je stala 1,9 milijona evrov, od tega so poldrugi milijon pridobili iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Z novo pridobitvijo bodo sedaj lahko pod eno streho izvajali vse dejavnosti, so danes sporočili iz FIŠ.

»Ob zasledovanju odličnosti v izobraževanju za kreativne in perspektivne informacijske in inženirske poklice, fakulteta sledi viziji postati vodilni center JV Evrope na področju visoko zmogljivostnega računalništva in kompleksnih simulacij,« so zapisali na FIŠ, ki jo od leta 2014 vodi dekanja izr. prof. dr. Nadja Damij. V študijskem letu 2015/2016 je v njihovem akademskem zboru 45 visokošolskih učiteljev, sodelavcev in raziskovalnih delavcev, imajo 200 študentov in 126 diplomantov. Vključili so se v ključna mednarodna omrežja in navezali tesno sodelovanje z gospodarstvom.

Goste na slavnostnem odprtju stavbe sta poleg dekanje nagovorila tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni in rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar. Zabaven in duhovit program sta povezovala Jure Godler in Tilen Artač.

‹ nazaj

Galerija (7)

fis-10
fis-11
fis-12
fis-13
fis-14
fis-15
fis-16

Komentarji (1)

22.10.2015OceniJože 
To me pa res zanima kako so si uredili prostore? Mimgrede kje majo Rudolfa? A so ga sem pripeljali?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava