kronika

Kradejo tudi gasilcem: ponoči ostali brez avtomobila

6.11.2015 | 13:10 | L. B., J. A.

Pred dobrim letom so PGD Križi slavili 40 let obstoja, takrat so tudi temeljito prenovili gasilski dom, iz katerega je minulo noč izginil avtomobil. (Foto: J. A.)

Pred dobrim letom so PGD Križi slavili 40 let obstoja, takrat so tudi temeljito prenovili gasilski dom, iz katerega je minulo noč izginil avtomobil. (Foto: J. A.)

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Križi v občini Žužemberk so ponoči ostali brez gasilskega avtomobila, ki so ga kupili pred štirimi leti in takrat zanj odšteli 130.000 evrov. Neznanci so po naših podatkih v garažo vstopili skozi okno gasilskega doma, ključ je bil že v vozilu, tudi rezervoar je bil poln goriva, zato niso imeli težkega dela.

Gasilski dom je približno 300 metrov oddaljen od ostalih hiš, zato dogodka nihče ni opazil.

Robert Perc s PU Novo mesto je sporočil, da so policisti na interventno številko 113 informacijo o kraji gasilskega kombija dobili nekaj pred šesto uro zjutraj. Policisti iz Dolenjskih Toplic so opravili ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec.

"Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi storilci v zavetju noči vlomili v garažo in z originalnimi ključi, ki so bili v vozilu, odpeljali gasilski kombi znamke Renault master, reg. številk NM28-71P, rdeče barve, letnik 2008, z modrimi lučmi in napisi PGD Križi. V vozilu je bilo precej specialne gasilske opreme. Po prvih ocenah so PGD Križi oškodovali za okoli 50.000 evrov (predvsem na račun opreme). Preiskava je v teku."

‹ nazaj

Komentarji (5)

6.11.2015Ocenilel 
Kaj narod dela.... Pa dejte popravt prosim za avto niso nikol dal 130.000 evrov
8.11.2015 1 (1) (0)OceniJoc 
Še ena kraja, ki je prijavljena na zavodu za statistiko - slovenski policiji. Slovenskim politikom je uspelo, da policija ne išče več tatov in kriminalcev, temveč samo sprejema prijave.
8.11.2015Ocenišušmuš 
Ključe so pustili kar v kombiju. Samo na vratih garaže je manjkal še napis, ključ je pod predpražnikom.
8.11.2015 1 (1) (0)Ocenikr en 
dej @šušmuš me zanima če si gasilec?a maš ti tud avto v garaži doma zaklenjen?A, brihta?ne bit pameten.......pa s pozdravom NA POMOČ!
9.11.2015 1 (1) (0)Ocenien 
hm a je gasilski dom doma, ja je za nekatere. Zaklepat je treba to je dejstvo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava