dolenjska

Na Polževem podelili priznanja za urejenost domov in okolic

24.11.2015 | 10:35 | M. M., foto: občina Ivančna Gorica

Na Polževem podelili priznanja za urejenost domov in okolic
Na Polževem podelili priznanja za urejenost domov in okolic

Višnja Gora - Turistični društvi Polževo in Višnja Gora sta pod šotorom pri hotelu Polževo pripravili že 18. prireditev Moja dežela, lepa in gostoljubna, na kateri podelili priznanja in pohvale za najlepše in najbolj urejene hiše in kmetije v krajevni skupnosti Višnja Gora. Ob polnoletnosti prireditve so organizatorji javnosti predstavili tudi novo turistično karto KS Višnja Gora, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem GeaGo in geodetske družbe. Karta je dostopna tako v spletni kot tiskani različici.

Kot so sporočili iz ivanške občine, so številne obiskovalce petkove prireditve nagovorili župan Dušan Strnad, predsednik občinske turistične zveze Pavel Groznik, direktor Zavoda Prijetno domače Miha Genorio ter predsednika TD Polževo in TD Višnja Gora, Miloš Šušteršič in Jože Gros. Slednja sta odelila preko dvajset priznanj in pohval za najbolj urejene hiše, domačije ter tudi priznanje za ohranitev kulturne dediščine.

TD Polževo je priznanje za lepo urejeno hišo in negovano okolico izročila zakoncem Mateji in Juretu Smoliču, Mileni in Janezu Potokarju, Darji in Gregi Šušteršiču ter Katarini Košir Fedran in Klemenu Fedranu. Priznanje za ohranjanje kulturne dediščine je prejel Blaž Miklavčič iz Zavrtač, ki je pred kratkem obnovil kozolec. Pohvale za lepo urejeno hišo in okolico so prejeli Jelka Kuzma, Mirjana in Boban Stamenkovič, pohvale za izredni pridelek pa Rezka in Ivan Jamnik, Anica in Jože Ulčar, Pavle Sotirov, Vladimir Vajda in Marjana Kampjut. Posebne pohvale so prejeli še Franci Palčič, Igor Germ in hotel Polževo.

TD Višnja Gora se je letos odločilo nagraditi dve najlepši hiši z okolico, dve najlepši kmetiji, najlepši poslovni objekt, najlepšega polža in osebnost leta ter izraziti zahvalo ob skrbi za kozolčke. Priznanje za ohranitev kmetije sta prejeli kmetiji Erjavec (Zinka in Anton) iz Polja pri Višnji Gori in Dremelj (Vida in Rudi) iz Zgornjega Brezovega. Priznanje za lepo urejeno hišo z okolico so namenili Simoni in Franciju Zrimu iz Ceste Dolenjskega odreda ter Biserki in Jožetu Zavodniku iz Ciglerjeve ulice. Priznanje za najlepšega polža je pripadel Joži in Andreju Šimic iz Žabjeka, priznanje za lepo urejen poslovni objekt pa Mizarstvu Tomaž Gnidovec iz Dednega Dola.

Ocenjevalna komisija TD Višnja Gora je tudi letos ocenjevala ocvetličenje balkonov in oken. Priznanje sta prejela Zofka in Janez Kremžar iz Ceste Dolenjskega odreda, Darinka in Janez Groznik iz Jurčičeve ceste ter Rozi in Alojz Garvas iz Ciglerjeve ulice. Letošnja nagrada za osebnost leta je šla v roke Mariji Zupančič – po domače Babčnikovi Mari, ki je vedno pozorna na okolico cerkve sv. Ane in urejenosti okoli nje. Zahvalo za skrb kozolčkov so prejele Ana Mišič, Anica Vozel, Milena Šeme, Sonja Pivk ter Dušan Leskovšek, medtem ko je priznanje za dosedanje delo iz rok članov upravnega odbora TD Višnja Gora prejel njihov predsednik Jože Gros.

Kulturni program so popestrili člani otroškega pevskega zbora Podružnične šole Višnja Gora, glasbena skupina Spogledljivke ter pravljičarka Anita Šefer, ki se je nedavno priselila na Polževo, z zgodbico o domišljavemu polžu, so zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (19)

polzevo-001
polzevo-002
polzevo-003
polzevo-004
polzevo-005
polzevo-006
polzevo-007
polzevo-008
polzevo-009
polzevo-010
polzevo-011
polzevo-012
polzevo-013
polzevo-014
polzevo-015
polzevo-016
polzevo-017
polzevo-018
polzevo-019

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava