kronika

Tudi višje sodišče meni, da mora Boštjan Kovačič plačati

27.11.2015 | 09:05 | M. M.

Boštjan Kovačič (Foto: B. B., arhiv DL)

Boštjan Kovačič (Foto: B. B., arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Po okrožnem je še višje sodišče v Ljubljani sklenilo, da mora nekdanji veleposlanik v Zagrebu in nekdanji novomeški župan Boštjan Kovačič državi vrniti 65.000 evrov oz. skupaj z obrestmi od avgusta 2011 in sodnimi stroški nekaj več kot 90.000, danes poroča Delo.

Gre za zgodbo o povzročeni škodi v slovenski rezidenci v Zagrebu, z lastnico objekta pa je država sklenila sodno poravnavo in ji plačala 65 tisočakov. Denar je potem terjala od veleposlanika, znesek se je na račun zamudnih obresti in sodnih stroškov še povišal. Po poročanju časnika je pravobranilstvo Kovačiča že pozvalo k izplačilu, njegov odvetnik Miha Kozinc pa je za Delo povedal, da bo zoper sodbo vložil revizijo na vrhovno sodišče.

‹ nazaj

Komentarji (5)

27.11.2015 1 (1) (0)Oceniresnicoljuben 
Ali ni tale TOVARIŠ predaval na brzoparilnih politično komunističnih semenarjih predal o poštenju in visiki morali KOMUNISTOV po celi Dolenjski in še dlje ?
27.11.2015OceniMeta 
Seveda je tako odločilo Višje sodišče, če je pa v Janševih rokah. Čudno bi bilo, če bi odločilo drugače. Kuruptistan dela dalje!
27.11.2015Oceniučenec 
ja blo je tako, marksizem in socializem. Užival je pa se po suhikrajni je ljudjem pamet soliv.
27.11.2015OceniJan 
A sedaj je že Višje sodišče od Janše? Včasih je bilo samo Ustavno. Torej samo še okrajna in okrožna dobi v svoje roke pa bo.
2.12.2015 1 (1) (0)Oceniocet 
Če je kriv, kar pa je , ne glede na Janšo ali Kučana, Naj plača, ker je resnično s svojim delovanjem povzročil škodo. Vprašajte obrtnike in ostale, kako je deloval in koliko se ga je " prilepilo " , pa še plačano niso dobili. Človek dvomljivega slovesa. Bil je lepo vzgojen in usmerjen v osnovni šoli, nato pa je šlo navzdol ( mislim poštenost).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava