kronika

Avstrijec trdi, da ni otipaval otrok

2.12.2015 | 16:20 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - 55-letni Avstrijec Andreas B. je v priporu že od začetka avgusta, ker naj bi dvakrat spolno napadel otroka, enkrat v Novem mestu, drugič na območju PU Ljubljana. Danes je stopil pred novomeško okrožno sodnico Mojco Hode in se izrekel za nedolžnega.

Predobravnalni narok je zaradi vpletenosti mladoletnih otrok potekal za trdno zaprtimi vrati sodne dvorane, v kateri so bili zgolj sodnica, tožilka, obtoženi, njegova odvetnica, prevajalka, odvetnika oškodovanih družin in zapisnikarica. Javnost bo izključena ves čas sojenja moškemu, ki na prvi pogled deluje zelo dobrodušno, ima sive lase in brado ter prijazne svetlo modre oči.

O dejanjih, ki naj bi jih zakrivil obtoženi, nihče ni hotel govoriti, izvedeli smo le, da je bil eden od otrok tujec. So pa z generalne policijske uprave sredi avgusta sporočili, da je v trgovinah moški, stopil k otrokoma, ki sta bila tam v spremstvu staršev, ju ogovoril in začel otipavati. Ker sta se otroka uprla in ga odrinila, je nato hitro zapustil trgovini, a v zadnjem primeru so ga prijeli varnostniki.

Zagrožena kazen za tovrstna dejanja je od treh do osmih let zapora.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava