kronika

Tekstilno družbo oškodovali za najmanj 5,7 milijona evrov

22.12.2015 | 12:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljanski kriminalisti so ta mesec zaključili obsežen predkazenski postopek zaradi izčrpavanja večje tekstilne družbe iz Novega mesta. Na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu so podali kazensko ovadbo zoper več fizičnih oseb in eno pravno osebo, so se danes pohvalili s PU Ljubljana.

Kriminalisti naj bi ugotovili, da so se osumljeni v funkciji opravljanja vodstvene in nadzorne funkcije oškodovane družbe združili z namenom, da bi drugim povezanim družbam pridobili protipravno premoženjsko korist. »Pri tem so izrabili svoj položaj s tem, da so brez upravičenega razloga in po bistveno prenizki vrednosti prodali nepremičnine oškodovane gospodarske družbe. Prejeta denarna sredstva so osumljenci v nadaljevanju na podlagi sklenjenih številnih kreditnih in drugih pogodb o poslovnem sodelovanju brez ustreznih zavarovanj in z zavedanjem, da posojila ne bodo mogla biti vrnjena, posodili povezanim družbam, katere je posredno ali neposredno obvladoval osumljeni prokurist v oškodovani družbi. Številna posojila v nadaljevanju niso bila vrnjena,« so zapisali.

Osumljene osebe so tako oškodovani družbi povzročile premoženjsko škodo v višini vsaj 5,7 milijona evrov.

V predkazenskem postopku so kriminalisti zbrali obvestila od večjega števila oseb ter zasegli večjo količino listinske dokumentacije in po končani preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.12.2015 2 (2) (0)OceniJANEZ 
Ta družba je pa res pomembna, da ni napisano ime. Tudi osebe so veliki anonimneži. Samo, da ni kdo kakšno kuro ukradel, potem pa bi to vsi zvedeli. KD so verjetno tik pred zastaranjem in bo na koncu le sporočilo, zadeva je zastarala pregon se ustavi.Bo res moral narod vzet v roke oblast.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava