posavje

Jubilejna kraljica vina je Sara Stadler

8.1.2016 | 23:30 | STA

Saro Stadlet sta okronala predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in kmetijski minister Dejan Židan. (Foto: Pomurski sejem)

Saro Stadlet sta okronala predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in kmetijski minister Dejan Židan. (Foto: Pomurski sejem)

Bistrica ob Sotli - Slovenskim vinorodnim deželam bo letos kraljevala jubilejna, 20. vinska kraljica Slovenije Sara Stadler iz Bistrice ob Sotli. Novo vinsko kraljico sta popolne v hotelu Radin v Radencih okronala predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in kmetijski minister Dejan Židan.

Največje število točk in obenem najboljši splošni vtis komisije je dobila kandidatka iz Bistrice ob Sotli, ki bo po svečani zaobljubi prevzela dolžnost kraljice, da bo leto dni skrbela za promocijo slovenskih vin, vinogradništva, slovenske vinorodne dežele kot zanimive turistične destinacije ter za dvigovanje kulture pitja vina.

Kandidatke iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije so v izboru izkazale veliko znanja o vinu in splošne razgledanosti. Med finalistkami pa je komisijo najbolj prepričala Stadlerjeva, ki je študentka ljubljanske biotehnične fakultete, so sporočili organizatorji.

Vinska kraljica veliko potuje, spoznava nove ljudi, njihove navade in vina. Na teh potovanjih zastopa vina iz slovenskih vinorodnih dežel in vseh 14 vinorodnih okolišev ter si prizadeva za njihovo prepoznavnost ter za širjenje kulture pitja vina in to v vsakem mestu, še posebej na prireditvah, povezanih z vinom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava