bela krajina

Simon Marčič dosegel svoj cilj: končal je reli Dakar

17.1.2016 | 09:45 | M. B.-J.

Simon Marčič (Foto: M. B.-J.)

Simon Marčič (Foto: M. B.-J.)

Simon Marčič je bil decembra lani gost Zimskih kratkočasnic v Metliki. (Foto: V. V.)

Simon Marčič je bil decembra lani gost Zimskih kratkočasnic v Metliki. (Foto: V. V.)

Metlika - Končal se je Dakar, najtežja vzdržljivostna dirka na svetu, na kateri so se tekmovalci s tovornjaki, avtomobili, štirikolesniki in motocikli podili po argentinskih in bolivijskih brezpotjih. Več kot 9.000 km je uspelo premagati tudi edinemu predstavniku Slovenije, 33-letnemu Simonu Marčiču iz Maribora, ki je po mami Metličan.

Simon je bil letos na Dakarju drugič, pred dvema letoma je zaradi poškodbe po nesreči odstopil na tretji etapi. Tudi tokrat ni šlo brez nesreč in padcev, a je kljub več poškodbam in neizmernim bolečinam stisnil zobe, vztrajal in uspešno prečkal ciljno črto.

To mu je uspelo kot drugemu slovenskemu motoristu, pred njim je od slovenskih motociklistov večkrat uspelo odpeljati dirko do konca le Miranu Stanovniku.

Marčič si je letos zastavil za cilj, da konča reli, in to mu je tudi uspelo. Uspeh je še toliko večji, ker se je odločil dirkati na najtežji način, v razredu malle moto, kar pomeni brez spremljevalne ekipe. Vse, kar je imel s seboj, je bilo spravljeno v kovčku.

Na facebooku je Simon Marčič ob prihodu na cilj v zahvalo tistim, ki so ga ves čas dirke podpirali in spodbujali na facebooku, zapisal: »Če bi vedel, kakšen je občutek, ko prevoziš ciljno črto relija Dakar, bi me po poti pol manj bolelo! Ni besed, da bi opisal svojo hvaležnost. Hvala, ker ste mi pomagali do cilja! HVALA MILIJONKRAT.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava