mladi dopisnik

Dan poklicev v Mladinskem centru Krško

22.1.2016 | 10:25 | MC Krško

Dan poklicev v Mladinskem centru Krško

Krško - V sredo, 20. januarja, je v Mladinskem centru že tretje leto zapored potekal Dan poklicev. To je dan namenjen učencem osmega in devetega razreda osnovnih šol iz občine Krško, ki se bodo kmalu odločali o izbiri poklica. Dogodka se je udeležilo približno 100 učencev, skupaj s spremljevalci.

Cilj aktivnosti je bil, da učenci iz prve roke spoznajo, kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti.

Učenci so se najprej zbrali v dvorani, kjer jih je pozdravil direktor Mladinskega centra, Mitja Valentinc, nato pa so poslušali še krajšo predstavitev o dejavnostih Mladinskega centra. Po predstavitvi so se nam pridružili predstavniki različnih podjetij iz Posavja, ki so v manjših skupinah učencem predstavili svoje osebne poklicne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter razložili trende zaposlovanja v svojem podjetju v naslednjih letih.

Aktivnosti sta se udeležili OŠ Jurija Dalmatina Krško in OŠ Dobova.

Podjetja, ki so se prijazno odzvala na povabilo pa so: Rudar Senovo d.o.o, Občina Krško, Nuklearna Elektrarna Krško, HERMES računalništvo in poslovne storitve d.o.o., IHS Industrijski manipulacijski sistemi Krško d.o.o. Krško, profesorja in dijaka strojne in elektro smeri Srednje šole Krško, Tips d.o.o., Kimmy oblačila za delo Miro Sevšek s.p., Avtoline Krško trgovina in servis d.o.o, Petar Stojanović (glasbeni producent) ter predstavnik podjetja Afirmat gradbeništvo in inženiring d.o.o.

Vsem predstavnikom različnih poklicev se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in zanimive predstavitve ter osnovnošolcem, da so jim prisluhnili.

29. januarja se nam obeta druga, 5. februarja pa tretja izvedba Dneva poklicev, ki pa se ga bo udeležilo še okoli 210 učencev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava