gospodarstvo

Riko Ribnica lani prodal za štiri odstotke več

27.1.2016 | 14:50 | STA

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ribnica - V Riku Ribnica, ki izdeluje cestno mehanizacijo ter mehanizacijo za čiščenje in vzdrževanje cestnih površin, so lani prodali za okoli 5,7 milijona evrov izdelkov in predlansko prodajo presegli za približno štiri odstotke. Po podatkih družbe so z lanskim dobičkom v znesku približno 200.000 evrov ostali na predlanski ravni.

Direktor Rika Ribnica Matija Brodnik je za STA pojasnil, da je njihov lanski dobiček nižji zaradi povečanega obsega naložb v stroje, poslovno stavbo in skladiščne zmogljivosti. Za novo poslovno zgradbo in posodobitev proizvodnje so sicer že predlani namenili približno pol milijona evrov.

Glede letošnjih poslovnih načrtov je direktor napovedal povečanje prometa za približno desetino in ohranitev dobička vsaj na lanski ravni oz. njegovo krepitvi prodaje sorazmerno rast. Hkrati je napovedal večjo naložbo v približno 250.000 evrov vredno robotsko celico, s hitrejšo in bolj kakovostno proizvodnjo pa prodor na nove trge.

V Riku Ribnica, ki zdaj zaposluje 42 ljudi, so jih lani na novo zaposlili pet, glede letošnjih zaposlitev pa je direktor dejal, da jih za zdaj ne načrtujejo.

Družba Riko Ribnica, katere lastnik je SBS trgovina iz Škofljice, sicer približno 45 odstotkov svojih izdelkov proda na domačem trgu, približno pet odstotkov na trgih nekdanje Jugoslavije ter približno polovico v Evropski uniji in drugih evropskih državah, je še povedal Brodnik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava