kronika

V desetih minutah dve prometni nesreči

3.2.2016 | 18:30 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Danes okoli druge popoldne je na cesti Trebnje - Dobrnič v bližini naselja Gorenja vas osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so voznico oskrbeli na kraju. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, pomagali policistom pri urejanju prometa in očistili razlite motorne tekočine.

V škarpo

Samo deset minut kasneje je na Kidričevi ulici v Trebnjem osebno vozilo trčilo v obcestno škarpo. Gasilci PGD Trebnje so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine in pomagali vlečni službi. Posredovali so tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje, vendar pomoč ni bila potrebna.

Gorela podrast

Zjutraj je gorela podrast in grmičevje ob železniški progi v Loki pri Zidanem Mostu v sevniški občini. Požar na površini okoli pol hektarja so pogasili gasilci PGD Loka pri Zidanem Mostu in in Breg.

Našli mino

Ob 14.40 je v Krškem ob reki Savi delavec pri izkopu našel neeksplodirano minometno mino, kalibra 81 mm, italijanske izdelave, ostanek 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in uskladiščila do uničenja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava