gospodarstvo

Dan inovativnosti v TPV

6.2.2016 | 10:00 | B. D. G..

Vladimir Bahč, predsednik uprave TPV (Foto: TPV)

Vladimir Bahč, predsednik uprave TPV (Foto: TPV)

Novo mesto - Skupina TPV je na sredi tega tedna na tradicionalnem dnevu inovativnosti slavnostno podelila nagrade za najboljše inovacijske predloge. Na dogodku, ki se je odvijal v Jakčevem domu, je bilo prisotnih več kot 60 povabljenih.

Skupina TPV spodbuja zaposlene k iskanju inovativnih rešitev, s katerimi prispevajo k uspešnosti podjetja, zato vsako leto izbere najbolj inovativno idejo posameznika in ekipe, ki ju še dodatno nagradi.

Prejemniki nagrad za najboljši inovacijski predlog (Foto: TPV)

Prejemniki nagrad za najboljši inovacijski predlog (Foto: TPV)

Priznanja in nagrade za najboljše inovacijske predloge sta podelila predsednik uprave Vladimir Gregor Bahč in član uprave Marko Gorjup. Odbor za inovacijske predloge je kot posameznik najbolj prepričal Marko Pečarič s predlogom: Zmanjšanje normativa materiala ident 8989. Nagrado za najboljši timski inovacijski predlog pa so prejeli Stanislav Bobnar, Srečko Basarac, Anton Juratovac in Anton Pezdirc za rešitev: Izdelava izdelkov z dvema operaterjema.

Na prireditvi so gostili tudi dva predavatelja. Andrej Pečjak iz podjetja Metron Inštitut je predstavil inoviranje in razvoj električnega vozila, Uroš Močnik, MBA, pa je obiskovalce popeljal iz rutinskega v kreativno razmišljanje. Občinstvo je nagovoril tudi dekan Fakultete za strojništvo prof. dr. Branko Širok in izpostavil pomen inovativnosti, ki je poleg znanja eden ključnih temeljev uspešnosti razvojnih inženirjev in podjetij.

Zaključek šolanja (Foto: TPV)

Zaključek šolanja (Foto: TPV)

V podjetju spodbujajo tudi nadaljnje izobraževanje zaposlenih, zato predsednik uprave vsako leto podeli nagrade Martina Severja za najboljša dela. Nagrade so v letošnjem letu prejeli Jože Kastrevc, Boštjan Perše, Kristjan Kežman in Jože Pečavar.

Kot sporočajo iz TPV, se podjetje lahko pohvali s številnimi inovativnimi predlogi in zavidljivimi uspehi s tega področja v preteklem letu: prejeli so dve zlati priznanji za inovativnost Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine ter srebrno priznanje GZS Območne zbornice Posavje. Tudi na nacionalni ravni so prejeli zlato in bronasto priznanje

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava