posavje

Župan pozval k sprejetju proračuna in obisku sobotnega dobovskega karnevala

12.2.2016 | 15:15 | M. L.

Fašjenkov župan s spremstvom na včerajšnji seji brežiškega občinskega sveta. (Foto: M. L.)

Fašjenkov župan s spremstvom na včerajšnji seji brežiškega občinskega sveta. (Foto: M. L.)

  (Foto: M. L.)

  (Foto: M. L.)

(Foto: M. L.)

(Foto: M. L.)

Brežice - Na včerajšnjo sejo občinskega sveta Brežice je prav na zečetku prišel fašjenkov župan dr. Stres, ki sta ga spremljala podžupanja dr. Tič in Ivan Kovačič, predsednik dobovskega fašjenka Podpredsednik za Slovenijo pri Zvezi evropskih karnevalskih mest (FECC).

Fašjenkov župan, ki je pojasnil, da je Dušan Kovačič iz fašjenkove federacije, je med drugim pozval občinske svetnike, naj sprejmejo proračun, ki so ga imeli na dnevnem redu včerajšnje seje. Povabil je tudi na 18. karneval v Dobovi, ki bo to soboto ob 14. uri. Navzočemu Ivanu Molanu, ki se je 5. februarja začasno umaknil s položaja brežiškega župana, je obljubil, da mu bo v soboto tudi vrnil občinski ključ in s tem oblast.

Podžupanja je obisk izkoristila tudi za svoje podrobnejše delo. Enega od svetnikov je namreč pregledala, kar je bilo podobno pregledu pri zdravniku.

Fašjenkov župan je vsakemu svetniku dal steklenico svojega županovega vina in svoj bankovec. Svetniki so že pred tem dobili na sejo krofe, teh je bilo za vsakega od svetnikov in več, darovala pa jih je po nepreverjenih podatkih občina Brežice.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_6747
IMG_6753
IMG_6756
IMG_6760
IMG_6762
IMG_6763
IMG_6765
IMG_6766

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava