gospodarstvo

Zdravilišča dobro obiskana; na Čatežu posodobitve

14.2.2016 | 11:20 | STA, M. K.

Terme Čatež (Foto: arhiv; Terme Čatež)

Terme Čatež (Foto: arhiv; Terme Čatež)

Slovenska zdravilišča so januarja zabeležila dobro obiskanost in zasedenost. Prihodi domačih in tujih gostov so tako januarja porasli za 5,8 odstotka, njihove prenočitve pa za 4,5 odstotka. Zdravilišča se nadejajo, da bo tudi leto 2016 uspešno, v ta namen pa načrtujejo posodobitve namestitvenih in bazenskih kompleksov.

Terme Čatež tako načrtujejo do glavne sezone postavitev naselja s približno 25 do 30 luksuznih mobilnih šotorov. V šotorih bo integrirana kopalnica s toaletnim prostorom in tušem, z vključenim kuhinjsko-bivalnim delom, ločenim spalnim delom, možnostjo klimatske naprave, terase z nadstrešnico in vrtno garnituro, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Prav tako Terme Čatež načrtujejo razširitev kampirnih prostorov, posodobitev obstoječih apartmajev, pripravljajo tudi idejni načrt za izgradnjo nove kamp recepcije, lotili se bodo tudi prenove bazenskega dela Hotela Terme. Predvidena vrednost omenjenih naložb znaša okoli dva milijona evrov.

V Termah Krka večjih naložb letos ne načrtujejo, vseskozi pa bodo posodabljali svojo ponudbo. Skrbeli bodo, da bodo prostori in oprema skrbno vzdrževani, dodajali bodo manjše novosti in programe - na vseh področjih, na katerih delujejo - v zdravstvu, gostinstvu, hotelirstvu, bazenski, športni in velneški ponudbi, in na vseh destinacijah Term Krka - v Šmarjeških in Dolenjskih Toplicah, na Otočcu, v Strunjanu in v Novem mestu.

‹ nazaj

Komentarji (2)

14.2.2016Oceniobiskovalka 
Pred enim tednom ,smo s kolegicami rezervirale vikend paket v njihovih apartmajih--hiškah.Moram priznati,da hiške so zelo slabo opremljene,nujno potrebno je zamenjat štedilnik,ko ne vidiš posamezne številke v katero stran boš pravilno obrnil gumb.Še in še bi lahko naštevala in prav je da gredo v nove posodobitve.Super! Čeprav smo,se imele s kolegicami suuper,pa še pustna sobota je bila.Drugo leto se ponovno vrnemo,upajmo da bo boljše.lp .
15.2.2016Oceniorganika 
Edino hotel Terme v Čateških toplicah ima notranji bazen, ki je primeren za plavanje, stavim, da ga bodo spremenili v nekakšno skrpucalo, kot je to navada v slovenskih toplicah, spomnimo se samo kaj so storili iz zunanjega olimpijskega bazena v Dolenjskih toplicah ! V naši družini smo vsako leto preživeli vsaj en teden v Termah zahvaljujoč notranjemu bazenu in bojim se, da bodo namesto klasične oblike bazena zgradili nekaj podobnega, kot stoji v vsakih slovenskih toplicah in je namenjeno ljudem, ki se prihajajo namakat in ne plavat.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava