kronika

Poplave še jutri, a ne bo huje

17.2.2016 | 19:30 | I. V.

Reka Krka v zadnjih 24 urah ni več bistveno narasla. (Foto: I. Vidmar)

Reka Krka v zadnjih 24 urah ni več bistveno narasla. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije za okolje se reka Krka v srednjem in spodnjem toku razliva v širšem obsegu na območjih pogostejših poplav. Naraščanje Krke se je trenutno ustalilo. V zgornjem toku reke Krke je na merilni postaji Podbukovje pretok ob 19. uri znašal 56 kubičnih metrov na sekundo in se v zadnjih 24 urah ni spremenil, podobno je tudi v spodnjem toku, kjer se je v zadnjih 24 urah pretok s 284 povzpel na 305 kubičnih metrov na sekundo, a vse od jutra praktično ni več naraščal. Poplavljene površine se bodo ob predvidenih padavinah v četrtek še ohranjale, povečanja pretokov Krke pa hidrologi ne napovedujejo.

Danes dopoldne se je sprožil zemeljski plaz pri kraju Vrhovo pri Žužemberku, ki je delno zaprl cesto. Na kraj dogodka so odšli dežurni delavci CGP Novo mesto, policisti in predstavniki Civilne zaščite Občine Žužemberk. Delavci cestnega podjetja so postavili prometno signalizacijo in namestili zaščitno mrežo. Za sanacijo plazu bo poskrbela občina.

Ob 15. uri je na Semiški cesti v Črnomlju gorel čebelnjak velikosti okoli 6 x 3 metrov. Gasilci PGD Črnomelj so ogenj pogasili. Čebelnjak je v celoti uničen. Vzrok požara še ni znan.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava