košarka

Ali lahko Lastovka preseneti še Krko?

21.2.2016 | 09:25 | STA, M. K.

Takole so se krkaši veselili lanske lovorike (Foto: arhiv; Arsen Perić/Media24)

Takole so se krkaši veselili lanske lovorike (Foto: arhiv; Arsen Perić/Media24)

Ljubljana - Ob 18. uri se bodo v dvorani Tivoli v finalu pokala Spar pomerili košarkarji novomeške Krke in Lastovke iz Domžal. Novomeščani so pričakovano v finalu, kjer se bodo potegovali za tretji zaporedni pokalni naslov, medtem ko je Lastovka, ekipa, ki je še nekaj sezon nazaj nastopala v tretji slovenski ligi, že z uvrstitvijo v finale dosegla zgodovinski uspeh.

Lastovka je pod vodstvom trenerja Andreja Žaklja najprej v četrtfinalu izločila Hopse Polzelo, in to potem ko je na drugi tekmi nadoknadila 14 točk zaostanka, v polfinalu pa je presenetila še Zlatorog. Za skromen košarkarski klub iz Domžal, ki ga sestavljajo pretežno polprofesionalni igralci, bo to peta tekma v zadnjih osmih dneh.

Medtem ko je za Lastovko nastop v finalu nagrada za trud in pridno delo, imajo Novomeščani pred seboj le en cilj - zadržati pokal v svojih vitrinah še eno leto. Na poti do finala so bili nadvse suvereni; dvakrat so premagali Helios Suns, v polfinalu pa še državnega prvaka Tajfun.

Krka je bila doslej sedemkrat prvak državnega prvenstva, osvojila je štiri superpokale in dva pokala.

Današnjo tekmo bo ob 18. uri neposredno prenašala TV Slovenija na drugem programu.

Vsi košarkarski navdušenci, ki pri spremljanju tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije uporabljate mobilne naprave, pa lahko to odslej počnete z novo mobilno aplikacijo KZS Live!, ki je na voljo za sistema iOS in Android.

POVEZAVA DO APLIKACIJE ZA IOS

POVEZAVA DO APLIKACIJE ZA ANDROID

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava